Med Type 054B vil den kinesiske flåde erhverve en af ​​de mest moderne fregatter i øjeblikket

Nylige billeder efter konstruktionen af ​​den første af den kinesiske flådes nye Type 054B fregatter antydede en forestående opsendelse. Det er nu gjort, da de første billeder af skibet ved dets kaj begyndte at cirkulere søndag den 27. august.

længe ventet, fordi annonceret siden 2017, vil den nye Type 054B fregat derfor slutte sig til den kinesiske flåde om et par måneder, idet lanceringen af ​​den første enhed fandt sted den 27. august.

Ud over selve begivenheden er denne lancering også en mulighed for at bekræfte eller afkræfte de oplysninger, der allerede havde cirkuleret om dette skib, der blev kaldt for at blive det fremtidige højniveau anti-ubådskrigs-eskorte hav af flådestyrker fra Folkets Befrielseshær.

Den første observation, den mest slående, når vi ser på billederne af den nye fregat på dens arbejdsdok, er ingen ringere end det enorme hul, der adskiller den fra den tidligere model, Type 054A Jiangkaï II fregatten, som blev taget i brug fra 2008 og produceret, indtil nu, 34 eksemplarer inkl fire beregnet til den pakistanske flåde og betegnet Type 054A/P eller Turghril klasse.

Type 054B vil være 50 % tungere end Type 054A fregatten

Faktisk er Type 054B meget mere imponerende end sin forgænger med en længde på 147 meter mod 134, samt en masterbjælke (større bredde) på 18 meter mod 16, og frem for alt en meget mere kompakt arkitektur, som f.eks. for eksempel den nye FREMM af de fransk-italienske Aquitaine- eller Bergamini-klasser.

Faktisk vil den have en væsentlig højere tonnage, anslået til 6 tons lastet, sammenlignet med 4 for Type 000A, og har mere plads under overbygningerne og i skroget, for at rumme dets systemer og styrke dets overlevelsesevne over for skader og skader.

Type 054B set bagfra. Læg mærke til den udvidede luftfartsplatform, der kan rumme en mellemstor helikopter som Z-20.
Set bagfra af den nye Type 054B fregat. Læg mærke til den udvidede luftfartsplatform, der kan rumme en mellemstor helikopter som Z-20.

Denne øgede længde gør det også muligt at modtage en luftfartsplatform og større hangarer. Naturligvis, ligesom Type 052DL destroyerne, vil Type 054B implementere den nye Z-20 flådehelikopter, tungere, men også meget kraftigere end den nuværende Z-9, som bevæbner Type 054A.

Integreret radar og moden

Den tredje store forskel, let bemærkelsesværdig, mellem den nye fregat og den tidligere, er tilstedeværelsen af ​​en integreret mast. Hovedmasten, bag broen, understøtter den nye roterende luftovervågningsradar udstyret med to AESA-antenner, hvor Type 382-radaren af ​​Type 054A, også roterende, bruger to PESA-antenner som de europæiske FREMM'er.

Den integrerede mast er placeret på den bagerste overbygning opstrøms for flyhangarerne, og samler alle antenner og kommunikationssystemer i en enkelt overbygning, designet til at reducere bulk, såsom radarsignaturen, samt elektromagnetisk interferens og fysisk til skibets detektering systemer.

Denne tilgang er implementeret på de fleste moderne vestlige fregatter og korvetter, men det er den første for et kinesisk skib.

Der er ikke lækket information om Kinas sonardetektion af det nye skib. Men i dette område var Type 054A, og især dem fra den anden batch, nogle gange betegnet A+, allerede meget veludstyret med en skrogekkolod, en bugseret ekkolod til lavfrekvent passiv detektering og en bugseret ekkolod med variabel dybde .

Type054A e1616418492372 Militær flådekonstruktion | Forsvarsanalyse | Overfladeflåde
Vi kan på dette billede se alle forskellene mellem Type 054A og den nye Type 054B.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære flådekonstruktioner | Forsvarsanalyse | Overfladeflåde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler