Japan ønsker at udvikle en konkurrent til det europæiske Meteor-missil "mere effektivt og billigere".

- Annonce -

Meteor-missilet er i dag universelt anerkendt som et af de bedste langtrækkende luft-til-luft-missiler. Med en masse på kun 185 kg, for 3,65 m lang, udvikler den sig i størrelseskategorien for den amerikanske AIM-120 AMRAAM og den russiske R-77, for overlegen ydeevne.

På den anden side er den mere kompakt og lettere end den kinesiske PL-15 (230 kg), samtidig med at den tilbyder en sammenlignelig rækkevidde og hastighed. Og hvis den russiske R-37M, med sin annoncerede rækkevidde på 400 km og sin hastighed på Mach 5, overgår Meteor på papiret og dens hastighed på Mach 4 for en given rækkevidde større end 150 km, er den også tungere (600 kg) og imponerende (6 meter), til det punkt, at den kun kan bæres af Su-35'erne og Mig-31'erne .

Meteor-missilet, et af de kraftigste i sin klasse i dag

Det er derfor på ingen måde overraskende, at Meteor i dag er en reel succes efter at være blevet valgt til dato af 14 nationer til at bevæbne deres Typhoon, Rafale og Gripen. Dens ydeevne er sådan nogle lande forbinder erhvervelsen af ​​europæiske fly med leveringen af ​​dette missil på samme tid (som det også var tilfældet med SCALP krydsermissilet til Egypten).

- Annonce -

Ikke alene er Meteor-missilet effektivt, men det er også billigt sammenlignet med sine konkurrenter. Faktisk gør de offentlige data det muligt at estimere enhedsprisen omkring 2 millioner euro, hvor AIM-120C-8 for eksempel ville koste 2,5 millioner $ pr. enhed, mens den er væsentligt mindre effektiv. .

Meteor-missilet er i dag et værdifuldt aktiv for de europæiske enheder, der bruger det på den internationale scene, som f.eks. Rafale franske, svenske Gripen og Eurofighter Typhoon Europæisk.
Meteor-missilet er i dag et værdifuldt aktiv for de europæiske enheder, der bruger det på den internationale scene, som f.eks. Rafale franske, svenske Gripen og Eurofighter Typhoon Europæisk.

Et nyt missil til GCAP-programmet

De japanske myndigheder har imidlertid annonceret, som en del af GCAP-programmet i samarbejde med Storbritannien og Italien, at de vil designe en 6. generations efterfølger til de europæiske Eurofighters og den japanske F-2, udviklingen afet nyt luft-til-luft missil, der hævder at være "mere effektivt og billigere" end Meteor.


LOGO meta defense 70 luft-luft missiler | Jagerfly | Flash forsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler