Le Leopard 2 viser sig effektiv og modstandsdygtig i Ukraine

Mange spørgsmål forblev ubesvarede vedrørende tankens reelle effektivitet Leopard 2 i kamp, ​​især efter de tyrkiske styrkers dårlige præstation mod kurdiske krigere i 2019.

Faktisk var den tyske kampvogns engagement i den ukrainske konflikt en ilddåb for dette pansrede køretøj, der længe blev præsenteret som den bedste kampvogn i verden. De første resultater er nu tilgængelige, og afslører, at Leopard 2 levede op til sit ry på den ukrainske slagmark.

Faktisk af de 71 kampvogne Leopard 2 leveret til ukrainske styrker til dato, er kun fem faktisk blevet ødelagt og ti beskadiget, selvom det pansrede køretøj er intensivt brugt af Kievs hære på flere vanskelige fronter.

Selon oplysninger indsamlet af Forbes, dette er et fremragende resultat sammenlignet med andre tunge tanke i tjeneste i Ukraine, selvom der ikke er givet faktuelle sammenligningsdata om dette emne.

Meget god overlevelsesrate for besætningerne på Leopard 2

Hvad der dog er, er den tyske kampvogns meget gode kapacitet til at beskytte sine besætninger. Faktisk registrerede de ukrainske hære ingen dødsfald blandt besætningsmedlemmer af de 5 ødelagte kampvogne og de 10 beskadigede.

Bradley Leopard 2A6 ødelagt ukraine e1687878972158 MBT kampvogne | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt
Dette foto, der stammer fra starten af ​​den ukrainske modoffensiv, blev bredt distribueret og kommenteret, især for at diskutere kvaliteten af ​​vestligt udstyr leveret til Ukraine. Det ser nu ud til, at langt størstedelen af ​​besætningerne i denne offensiv, sandsynligvis dårligt planlagt, overlevede, og at de pansrede køretøjer selv var i stand til at blive bjærget og derefter sendt til reparation af de ukrainske styrker.

Dette udgør et bemærkelsesværdigt resultat, ifølge kommentarer fra Kyiv-kommandoen, meget bedre end modellerne af sovjetisk eller russisk oprindelse, der stadig er i hovedparten af ​​det ukrainske panserkorps.

Denne observation gælder ikke kun for Leopard 2, men for mange vestlige pansrede køretøjer. Dette er især tilfældet for de amerikanske Bradleys og de tyske Marders, som også har overlevelsesrater for besætninger og personel, der transporteres, som er væsentligt højere end de sovjetisk-designede BMP'er og BMD'er.

Truslen fra den russiske Lancet-3 Prowler Ammunition

Interessant nok, men ikke rigtig smigrende for den tyske kampvogn, skulle to af de fem ødelagte kampvogne siges at være blevet ødelagt af russisk Lancet-ammunition på lur. I dette tilfælde ville det være en Leopard 2A4 og en A6, mens Lancet-3-ammunitionen kun bærer en militær ladning på tre kilo sprængstof, hvilket afslører en reel svaghed ved tanken på dens vandrette overflader.

Denne Twitter-tråd viser de 5 tanke Leopard 2 ukrainere ødelagt i kamp

Det er rigtigt, at Leopard 2, som alle pansrede køretøjer i sin generation, var ikke designet til at modstå vertikale angreb (lav sandsynlighed i 80'erne), hvilket forklarer succesen med Lancet-3 mod de andre ukrainske T-72 tunge kampvogne, T-64 og T -80.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler