Søndag den 25. februar 2024

Leopard 2 viser sig at være effektiv og modstandsdygtig i Ukraine

- Annonce -

Mange spørgsmål forblev ubesvarede vedrørende Leopard 2-tankens reelle effektivitet i kamp, ​​især efter de tyrkiske styrkers dårlige præstation mod kurdiske krigere i 2019.

Faktisk var den tyske kampvogns engagement i den ukrainske konflikt en ilddåb for dette pansrede køretøj, der længe blev præsenteret som den bedste kampvogn i verden. De første resultater er nu tilgængelige og afslører, at Leopard 2 levede op til sit ry på den ukrainske slagmark.

- Annonce -

Af de 71 Leopard 2-tanke, der er leveret til de ukrainske styrker til dato, er kun fem faktisk blevet ødelagt og ti beskadiget, selvom det pansrede køretøj er intensivt brugt af Kievs hære på flere vanskelige fronter.

Ifølge oplysninger indsamlet af Forbes er dette et fremragende resultat sammenlignet med andre tunge tanke i tjeneste i Ukraine, selvom der ikke er givet faktuelle sammenligningsdata om dette emne.

Meget god overlevelsesrate for Leopard 2 besætninger

Hvad der dog er, er den tyske kampvogns meget gode kapacitet til at beskytte sine besætninger. Faktisk registrerede de ukrainske hære ingen dødsfald blandt besætningsmedlemmer af de 5 ødelagte kampvogne og de 10 beskadigede.

- Annonce -
Bradley Leopard 2A6 ødelagt ukraine e1687878972158 MBT kampvogne | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt
Dette foto, der stammer fra starten af ​​den ukrainske modoffensiv, blev bredt distribueret og kommenteret, især for at diskutere kvaliteten af ​​vestligt udstyr leveret til Ukraine. Det ser nu ud til, at langt størstedelen af ​​besætningerne i denne offensiv, sandsynligvis dårligt planlagt, overlevede, og at de pansrede køretøjer selv var i stand til at blive bjærget og derefter sendt til reparation af de ukrainske styrker.

Dette udgør et bemærkelsesværdigt resultat, ifølge kommentarer fra Kyiv-kommandoen, meget bedre end modellerne af sovjetisk eller russisk oprindelse, der stadig er i hovedparten af ​​det ukrainske panserkorps.

Denne observation gælder ikke kun for Leopard 2, men for mange vestlige pansrede køretøjer. Dette er især tilfældet for de amerikanske Bradleys og de tyske Marders, som også har overlevelsesrater for besætninger og personel, der transporteres, som er væsentligt højere end de sovjetisk-designede BMP'er og BMD'er.

Truslen fra den russiske Lancet-3 lurende ammunition

Interessant nok, men ikke rigtig smigrende for den tyske kampvogn, skulle to af de fem ødelagte kampvogne siges at være blevet ødelagt af russisk Lancet-ammunition på lur. I dette tilfælde ville det være en Leopard 2A4 og en A6, mens den lurende Lancet-3 ammunition kun bærer en militær ladning på tre kilo sprængstof, hvilket afslører en reel svaghed ved tanken på dens vandrette overflader.

- Annonce -
https://twitter.com/Trotes936897/status/1696241462172639267
Denne Twitter-tråd viser de 5 ukrainske Leopard 2-tanke ødelagt i kamp

Det er rigtigt, at Leopard 2, ligesom alle pansrede køretøjer i sin generation, ikke var designet til at modstå lodrette angreb (lav sandsynlighed i 1980'erne), hvilket forklarer Lancet-3's succes mod andre kampvogne. Ukrainske sværvægtere T-72 , T-64 og T-80.


LOGO meta forsvar 70 MBT kampvogne | Tyskland | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler