Lørdag den 2. marts 2024

Fremtiden for MGCS-programmet bliver mørkere for hver dag

- Annonce -

Leopard mødte det fransk-tyske MGCS- eller Main Ground Combat System-program, som har til formål at designe en fælles erstatning for Leclerc og Leopard 2 inden 2035, også talrige vanskeligheder siden dets annoncering i 2017 .

Men mens fremtiden for FCAS ser ud til at være blevet klarere i løbet af det seneste år, efter tour de force fra de franske, spanske og tyske forsvarsministre, for at udtrække en aftale fra deres respektive producenter for fase 1B (undersøgelse af demonstrator), som i det tunge panserprogram, ser ud til at være blevet ved med at blive mørkere i flere måneder.

- Annonce -

Vanskelighederne ved det fransk-tyske kampvogn MGCS-program

Til de allerede betydelige vanskeligheder forbundet med det tyske Rheinmetalls ankomst i programmet, der tvang det oprindeligt udpegede Nexter – Krauss-Maffei Wegmann-par til at gennemgå den industrielle deling fuldstændigt, blev således tilføjet de tvetydige motiver fra industrimanden fra Düsseldorf, især siden den introducerede sin egen mellemgenerationstank, KF51 Panther .

Men de virkelige spændinger mellem Paris og Berlin omkring dette program dukkede op meget mere for nylig, da efter krigen i Ukraine, den globale og europæiske efterspørgsel efter kampvogne igen var stigende, med en tidsplan for kort til at tillade MGCS at blive implementeret. i tide.

en kmw leopard 2a7 med trofæ-aps på Nato-dagen 2022 4608 x v0 9cxnnjwz5afa1.jpg Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Tyskland | Forsvarsanalyse
Leopard 2A8 er afledt af Leopard 2HU erhvervet af Ungarn

Det var sådan efter EMBT, et fortjent projekt, men synligt mere støttet af Frankrig og Nexter, end af Tyskland og KMW, inden for KNDS, designeren af Leopard 2 for et par måneder siden præsenterede Leopard 2A8, en udvikling af Leopard 2A7HU solgt til Ungarn, især ved at integrere nogle af de mest lovende nyere teknologier, såsom APS Hard-Kill Trophy.

- Annonce -

Ankomsten af Leopard 2A8 på et marked, der blev genoplivet af krigen i Ukraine

Leopard 2A8 etablerede sig på få måneder i Europa, Bundeswehr, men også Tjekkiet, Norge, Italien og sandsynligvis Holland, efter at have erklæret sig købere.Hvis denne succes til dels fratog Rheinmetall og dens KF51 hans ambitioner, ville han også redesignet det kommercielle og teknologiske marked for kampvogne i Europa på en særlig kort tidsskala.

Faktisk førte den umiddelbare, men også potentielle, succes for den nye tyske kampvogn tyske industrifolk, soldater og politikere til at genoverveje tidsplanen og endda karakteren af ​​MGCS-programmet. For producenterne var tidsplanen til 2035 ikke længere passende, eftersom de to kommercielle faser, den for Leopard 2, der rejser sig fra asken, og den for MGCS, ville overlappe for meget og derfor ville kollidere til skade for begge.

For det tyske, men også franske militær, gør de teknologiske ambitioner, der er vist for MGCS, såvel som forsinkelsen på 5 år af programmet, der kun udvikler sig med minimal hastighed, det ikke længere muligt at respektere 2035-målet, måske endda 2040 .

- Annonce -
rheinmetall panther kf51 hovedkampvogn 1 Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Tyskland | Forsvarsanalyse
Med KF51 Panther havde Rheinmetall et alternativ til den nye fransk-tyske tank, umiddelbart tilgængelig og billigere.

Tyske politikere havde på deres side været ret diskrete i emnet indtil da. Dette er ikke længere tilfældet. Faktisk talte formanden for Forbundsdagens forsvarsbudgetudvalg, parlamentsmedlem Andreas Schwarz fra SPD (Olaf Scholz' parti i den regerende koalition), udtrykkeligt i et tweet den 4. september til fordel for en opgivelse af MGCS for at koncentrere sig. Tyske budgetmæssige og kommercielle indsats på Leopard 2 og dens udvikling.

Selv den tyske presse, ofte mere analytisk og mindre overdrevet end den franske presse i forsvarsspørgsmål, undrer sig over fremtiden for MGCS-programmet. Disse tvivl er baseret på de talrige vanskeligheder og uenigheder, man støder på mellem producenter, samt på eksistensen af ​​en tysk "Plan B" med Leopard 2A8, og især den fremtidige og mystiske Leopard 2AX, som meget vel kunne være en slags syntese mellem A8 og KF51 Panther fra Rheinmetall.

Den indirekte kamp mellem Boris Pistorius og Sébastien Lecornu


LOGO meta forsvar 70 Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Tyskland | Forsvarsanalyse

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler