Mandag den 26. februar 2024

Australsk jæger-klasse fregatprogram angreb fra alle sider

- Annonce -

Efter ubådene er det nu turen til programmet, der sigter mod at producere 9 type 26 Hunter-fregatter til den kongelige australske flåde, der skal trues. Det ser ud til, at Anthony Albanese, den australske premierministers regering, ikke er færdig med at bære hovedparten af ​​sine forgængere med hensyn til forsvar.

Et lille tilbageblik. I juli 2018 meddelte de australske myndigheder, at de valgte Type 26-modellen fra det britiske BAe Systems til at udgøre den fremtidige rygrad i dens fregatflåde.

- Annonce -

Den britiske gruppe havde udslettet det spanske Navantia med F-5000 afledt af F-100, der allerede blev brugt som grundlag for de australske Hobart klasse , samt den italienske Fincantieri med en udvikling af FREMM , senere tilbageholdt af den amerikanske flåde at tjene som grundlag for den fremtidige Constellation .

Valget af det britiske Type 26-design til Hunter-klassens fregatter

I modsætning til de to europæiske fregatter eksisterede Type 26 kun på papiret. Byggeriet af den første britiske enhed af City-klassen, HMS Glasgow, var kun begyndt et år tidligere, selvom skibet ikke ville blive søsat før 4 år senere, i november 2022.

barracuda shortfin angreb klasse e1631798954643 Flash Defense | Australien | Militær flådekonstruktion
Debatten omkring Marlin Attack-klassens ubåde fungerede som røgslør i flere år for de vanskeligheder, som det australske fregatprogram stødte på.

Det, der skulle ske, undlod ikke at ske. Programmet oplevede således adskillige Stop&Gos, der dels var knyttet til australsk tøven, dels til britisk designs manglende modenhed. Med tiden udviklede skibets design sig, det tog på i vægt, hvilket ændrede dets nautiske ydeevne, mens forsinkelser og omkostninger steg .

- Annonce -

I sin ulykke nød Hunter-programmet stadig godt af den uventede hjælp fra franske ubåde, favoriserede mål for politikere og den australske presse, for afdrifter i sidste ende mindre end dem, der påvirkede det.

Men når først angrebsklassens Marlins skæbne var blevet løst, tog det ikke lang tid, før visse parlamentarikere blev interesseret i fregatprogrammets udskejelser.

Mistanke om korruption

Det er nu gjort. Faktisk har den miljøaktive senator David Shoebridge netop sendt en anmodning til den nye nationale anti-korruptionskommission vedrørende jægerklassens fregatprogram, især om at undersøge den mulige indblanding og interesse, som nogle af beslutningstagere, offentligt og politisk, har taget i dette behandle.

- Annonce -
HUnter-klasse fregatter til at erstatte Royal Australian Navy's Anzac-klasse fregatter
De 9 jægerklassefregatter skulle erstatte de 10 Anzac-klasse fregatter i øjeblikket i tjeneste med Royal Australian Navy

Det så ud til, at flere af disse højtstående australske embedsmænd ikke havde været i stand til at fremlægge de dokumenter, der motiverede deres beslutninger og voldgifte, idet de hævdede ikke at have opbevaret dem. Hvilket næppe er acceptabelt for et program, der overstiger australske $46 milliarder .


LOGO meta defense 70 Flash Defense | Australien | Militær flådekonstruktion

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

2 kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler