Mandag den 26. februar 2024

Rækkevidden af ​​HIMARS GMLRS raketten når nu 150 km

- Annonce -

Lockheed-Martin annoncerede, at den nye ER GMLRS raket opnåede sin maksimale rækkevidde på 150 km under en test, hvilket bragte ammunitionen tættere på at komme i brug.

Længe marginaliseret af effektiviteten af ​​tæt luftstøtte, derefter af droner, artilleri og især langtrækkende artilleri, har genvundet opmærksomheden fra stabe, som det aldrig burde have mistet, med krigen i Ukraine.

- Annonce -

Mens både de ukrainske og russiske luftstyrker var delvist neutraliseret af tætheden af ​​luftforsvar på begge sider, og de ublu omkostninger og produktionstider for langdistancemissiler gjorde deres brug sparsommelig, var artilleriet lige tilgængeligt, økonomisk og meget effektivt.

Mens alle artillerisystemer, fra morterer til tunge 155 mm kanoner, har demonstreret deres høje kampeffektivitet på frontlinjerne i Ukraine, har langrækkende raketkastere, såsom den sovjetiske Grad, Smerch og Uragan, russiske tornadoer og amerikanske Himarer, for deres del. , viste sig formidabel over for logistiske depoter og styrkekoncentrationer .

Sammen med amerikanske og russiske satellitdetektionsmidler tvang disse systemer begge lejre til at revidere deres logistiske organisation, til at flytte deres støttepunkter og styrkekoncentration tilbage med adskillige snese af kilometer, samt at fortætte luftværnsmidler C -RAM ( Cruise-Rocket/Artillery/Morter) for at beskytte dem. Hver fejl blev også betalt dyrt af begge lejre.

- Annonce -
Tornado S Ukraine e1681909002441 Raketter | Russisk-ukrainsk konflikt | FORENEDE STATER
Den russiske Tornado-S har identisk præstation som den amerikanske HIMARS

Uanset om det er Tornado-S, Smerch, Uragan og endda HIMARS, overstiger den maksimale rækkevidde, som disse raketter, sjældent 100 km. For at gå videre er det nødvendigt at bruge ballistiske missiler som det amerikanske ATACMS, der er i stand til at nå 300 km, men meget dyrere og mere komplekse at bruge. Ydermere, hvor en HIMARS kan bære 2×6 GMLRS raketter med en rækkevidde på 70 km+, kan den kun bære 2 ATACMS, stadig ikke leveret til Ukraine andre steder.


LOGO meta forsvar 70 raketter | Russisk-ukrainsk konflikt | FORENEDE STATER

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler