Mandag den 4. marts 2024

En drone tankede HMS Prince of Wales, hvilket banede vejen for en ny udvikling af hangarskibe

- Annonce -

De 65.000 tons tunge britiske hangarskibe HMS Queen Elizabeth (R08) og HMS Prince of Wales (R09), der går i tjeneste i henholdsvis 2017 og 2019, er i dag de to største ikke-amerikanske kampskibe i drift, i vente på ankomsten af Det kinesiske hangarskib CV-18 Fujian og dets anslåede 75.000 tons.

Disse skibe gjorde det muligt for Royal Navy at genvinde sine færdigheder i påbegyndt luftfart og flådeluftkamp, ​​som havde været i dvale siden tilbagetrækningen fra tjenesten af ​​det sidste skib af Invincible-klassen, HMS Ark Royal, i 2014.

- Annonce -

283 meter lange, har de et flydæk på 73 meter på det bredeste, for et samlet overfladeareal på 16.000 m², 33% mere imponerende end de 12.000 m² af det franske PAN Charles de Gaulle.

Queen Elizabeth-klassens hangarskibe kan således indsætte en luftgruppe ombord på 24 til 36 F-35B Lightning 2 jagerfly og 14 Merlin og Wildcat helikoptere, hvilket især sikrer anti-ubådsbeskyttelse og avanceret detektion af flåden.

F 35B Queen Elizabeth hangarskib | Forsvarsanalyse | Militær logistikkæde
De amerikanske og britiske F-35B'er letter dynamisk, men lander lodret, ligesom proceduren brugt af Harriers.

Fordele og begrænsninger ved skihop på et hangarskib

Men i modsætning til de franske og amerikanske hangarskibe er de britiske skibe hverken atomdrevne eller udstyret med katapulter og arresteringslinjer, men kun med et skihop (som i øvrigt er en britisk opfindelse, ligesom den skrå bro).

- Annonce -

Denne konfiguration har visse fordele, idet katapulterne er komplekse at implementere og frem for alt dyre i indkøb. Således vil de to elektromagnetiske katapulter, som skal udstyre efterfølgeren til den franske Charles de Gaulle, koste den franske flåde mere end en milliard dollars, eller mere end 25 % af selve skibet og dets nukleare fremdrift.

Faktisk, hvis London havde ønsket at udstyre sine to hangarskibe med to katapulter hver, ville prisen på programmet helt sikkert være steget fra €6 milliarder til mere end €8 milliarder, næsten prisen for en tredje enhed.

Denne konfiguration pålægger dog også visse begrænsninger. Disse skibe kan især ikke operere fastvingede turboprop-fly, hvad enten det er fly til tidlig detektering i luften såsom det amerikanske E2-D Hawkeye eller det kinesiske KJ-600, forbindelsesled som C-2 Greyhound eller endda maritime patruljefly som f.eks. Fairey Gannet, Breguet Alizé eller Lockheed S-3 Viking.

- Annonce -
dronning elizabeth hangarskib | Forsvarsanalyse | Militær logistikkæde
Ski Jump gør det muligt for fly ombord at omdanne en del af deres kinetiske energi til lodret momentum og dermed lette med en tungere belastning. Den tilbyder dog ikke den samme ydeevne som de katapulter, der bruges på amerikanske og franske hangarskibe.

For at udføre disse missioner måtte de britiske hangarskibe af Hermès- og Invincible-klasserne enten stole på helikoptere om bord, som, selv om de var effektive, manglede rækkevidde, autonomi og ydeevne, eller på landbaserede fly, som S-3 Sentry eller Nimrod.

Dette er også tilfældet for dronning Elizabeths i dag. Dette kan meget vel ændre sig i de kommende måneder og år. Faktisk meddelte Royal Navy, at den havde leveret den første logistiske forbindelse mellem land og HMS Prince of Wales til søs ved hjælp af en fastvinget drone. Dette er stadig kun en præ-militær test.

Resultaterne blev dog betragtet som afgørende af Royal Navy, som meget vel kunne bane vejen for deres massive og systematiske ankomst, og med det udstyre den britiske luftfartsgruppe med nye kapaciteter, der bringer den tættere på deres amerikanske og franske kolleger.

Landing og start af en logistikdrone fra HMS Prince of Wales

Konkret var en drone med et logistikkald i stand til at slutte sig til HMS Prince of Wales, der sejlede ud for den britiske kyst, og lande på cockpittet uden behov for at bruge et stopsystem. Efter at have leveret sin last på omkring hundrede kilo, gik dronen i luften igen fra skibets cockpit for at nå sin afgangsflyveplads.

drone hms prince of wales hangarskib | Forsvarsanalyse | Militær logistikkæde
Dette foto giver os mulighed for at værdsætte dimensionerne af den dobbeltmotorede, dobbelt-bom drone, som skabte den logistiske forbindelse med HMS Prince of Wales

LOGO meta defense 70 hangarskib | Forsvarsanalyse | Militær logistikkæde

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler



GRATIS
metaforsvar
SE