Forsvarsudgifterne i Europa er kun steget med 4 % om året i løbet af de sidste 5 år

En ny rapport fra McKinsey-firmaet fremhæver, at den observerede stigning i forsvarsudgifter i Europa ikke tillader europæiske hære at kompensere for de katastrofale virkninger af 25 års underinvestering på dette område, i tråd med den udbredte teori. , men meget lidt underbygget. , af fordelene ved fred.

Ifølge overfloden af ​​meddelelser, der er kommet i de seneste år, og især siden starten af ​​russisk aggression mod Ukraine, er budgetterne for de europæiske hære stigende, og endda meget stigende. Endnu, en nylig undersøgelse offentliggjort af McKinsey-firmaet, virker meget mindre entusiastisk end talerne på dette område.

Ifølge dette er de europæiske hæres budgetter nemlig steget i løbet af de sidste 5 år med 4 % om året eller mindre end 22 % på fem år. Værre, mens mange er blevet lavet siden den 24. februar 2022, vil disse budgetter kun stige, i de kommende fem år, med 6 % om året i gennemsnit.

Disse beløb opvejes højst sandsynligt af inflation. Men ifølge den offentliggjorte undersøgelse er de meget utilstrækkelige til at opveje de katastrofale virkninger af 25 års kritiske underinvesteringer fra hærene, som fandt sted efter Sovjetunionens fald.

Forsvarsudgifter i Europa er steget med 4 % om året siden 2018 ifølge McKinsey

Faktisk trods spektakulære udmeldinger ligesom den tyske Zeitenwende og dets €100 milliarder, eller enddaskyhøje polske udgifter, vil disse stigninger ikke gøre det muligt at omorientere den nuværende dynamik i de europæiske hære.

Forsvarsudgifterne i Europa er ikke steget nok til at opveje virkningerne af 25 års underinvestering efter afslutningen af ​​den sovjetiske blok.
Forsvarsudgifterne i Europa er ikke steget nok til at opveje virkningerne af 25 års underinvestering efter afslutningen af ​​den sovjetiske blok.

Rapporten fremhæver flere årsager til denne dødelige situation. Mange udmeldinger er således ikke efterfulgt af fakta eller på en måde, der er væsentligt lavere end hvad man kunne forvente. Dette er især tilfældet i Italien og Tyskland, som ser ud til at være hurtigere til at støtte deres industrier end til at styrke deres hære.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Tyskland | Europa

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler