Søndag den 3. december 2023

4 til 6 yderligere Type 212CD ubåde til den tyske flåde under diskussion

Under et besøg i Kiel indikerede den tyske forsvarsminister, at muligheden vedrørende 4 til 6 nye Type 212CD-ubåde, ud over de to allerede bestilte, kunne omdannes. Dette ville give producenten ThyssenKrupp Marine Systems mulighed for at afskrive de nødvendige investeringer til fremstillingen af ​​den nye undervandsbåd.

For et par år siden trak Deutsche Marine, den tyske flåde, overskrifterne i specialpressen, da dens 6 Type 212-ubåde, som kom i drift mellem 2005 og 2016, blev tvunget til at forblive i havn på grund af manglende effektiv planlagt vedligeholdelse.

Denne vanskelige situation for den største ubådseksportør i vestblokken fik de tyske myndigheder til at bestille yderligere to ubåde som led i en fælles udvikling med Norge, for at erstatte Ula-klassens ubåde. Denne ordre udgjorde også en bemærkelsesværdig kommerciel manøvre med en global kontrakt til en værdi af 5,5 milliarder euro.

Den nye Type 212CD ubåd fra den tyske flåde

De nye ubåde, kaldet Type 212CD, vil blive leveret til de tyske flådestyrker i 2034. Denne nye klasse er også beregnet til at være mere imponerende end Type 212A, der allerede er i drift, med en længde på 74 meter sammenlignet med 56 meter, en bredde på 10 m i forhold til 7 m, og et nedsænket deplacement på 2.500 tons, sammenlignet med 1.800 tons for den tidligere version.

De vil også være udstyret med en ny generation af anaerob AIP-fremdrift, to MTU 4000-dieselmotorer i stedet for kun én, og nye sensorer og våbensystemer, herunder den tunge DM2A4-torpedo og IDAS-luftværnssystemet. . Endelig vil de være betydeligt mere støjsvage , især ved vedvarende hastighed, og vil have øget dykkerautonomi.

Type 212CD vil blive afledt af Type 212A

For et par dage siden meddelte skibsproducenten, den tyske koncern ThyssenKrupp Marine Systems, at de nødvendige investeringer for at tilpasse det industrielle værktøj, der skal producere de nye undervandsfartøjer, ville være dyre og ville kræve statsstøtte, måske - være i form af en aktieinvestering.

Boris Pistorius til undsætning af TKMS

På besøg i Kiel indikerede den tyske forsvarsminister Boris Pistorius derefter, at emnet var genstand for refleksion i hans ministerium . Husk, at den tyske stat i 2021 havde taget en tilsvarende andel i Hensoldt-elektronikgruppen, som især designer radarer, netop for at muliggøre dens industrielle transformation.

Men en ny hypotese dukkede op på skærmene for nylig. Faktisk ifølge webstedet 24rhein.de have åbnet døren for at bestille 4 til 6 nye ubåde af samme model til Deutsche Marine ved at aktivere den oprindeligt planlagte mulighed.

I øjeblikket ville ministeriet arbejde på at finansiere denne foranstaltning, som ville bringe størrelsen af ​​den tyske ubådsflåde, fra 6 skibe i dag, til 12 eller 14 enheder ved udgangen af ​​det næste årti.

Boris Pistorius og Bjørn Arild
Boris Pistorius og Bjørn Arild under mødet i Kiel på TKMS

For Bundeswehr ville det være et spørgsmål om bedre at imødekomme NATO's forventninger til Tyskland på dette område, hvad enten det er i Østersøen, men også i Nordsøen og Nordatlanten. , hvor Type 212CD er netop designet til at bringe oceanisk kapacitet til model.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler