Mandag den 4. marts 2024

På vej mod en ny F-35A ordre til det sydkoreanske luftvåben

- Annonce -

American Foreign Military Sales, eller FMS, meddelte, at det havde godkendt ordren på 25 yderligere F-35A'er til de sydkoreanske luftstyrker for 5 milliarder dollars. Denne meddelelse kommer, da Kim Jong-Uns besøg i Rusland kan ændre magtbalancen på den koreanske halvø.

For lidt over et år siden gav ordren på den tredje og sidste tranche på 20 F-35 Lightning 2'ere til det sydkoreanske luftvåben anledning til megen tøven og spekulationer.

- Annonce -

Spørgsmålet var så, om Seoul ville vælge F-35B med lodret eller kort start og landing, især for at udstyre sit fremtidige hangarskib, hvis skæbne stadig er uvis, eller om landversionen F-35A, hvoraf 40 eksempler allerede var i drift. inden for det sydkoreanske luftvåben, ville være at foretrække.

Spændingen sluttede i juli 2022, da Seoul besluttede sig for den landbaserede version af Lockheed-Martin jagerflyet med et planlagt budget på 3 milliarder dollars for de 20 fly i FX-programmet.

25 yderligere F-35A'er til det sydkoreanske luftvåben

Det tog et år at forhandle alle aspekter af denne kontrakt, hvis konturer netop er blevet skitseret af Foreign Military Sales . Det bliver således ikke 20, men 25 F-35A'er, som bliver erhvervet af de sydkoreanske luftstyrker.

- Annonce -
F-35A sydkoreanske luftvåben
Det sydkoreanske luftvåben implementerer allerede 40 F-35A'er under FX-programmet

Disse vil blive leveret direkte til Block 4-standarden, den som skulle gøre det muligt at opnå kampflyets fulde operationelle kapacitet. Ordren er ledsaget af 26 Pratt & Whitney F135-PW-100 turbojetfly, samt et vist antal dele og udstyr.

Hvis omfanget af den oprindeligt planlagte ordre steg med 25% med rækkefølgen af ​​5 ekstra jagerfly, eksploderede budgetrammen på sin side og nåede 5 milliarder dollars ifølge FMS-noteringen, en stigning på 66%.

En kuvert på 5 milliarder dollar til FMS

Denne stigning skal dog vejes af flere parametre. For det første er FMS vant til at "tænke bredt", når det kommer til støttepakken til større kontrakter, og meget ofte er den endelige kontrakt mere kompakt end den oprindeligt foreslåede af Pentagon.

- Annonce -

På den anden side bør disse enheder ikke leveres i 4 eller 5 år. Det er derfor hensigtsmæssigt i opgørelsen at tage højde for virkningerne af inflationen i USA, men også potentielle ændringer i råvarepriserne, i en usikker geopolitisk kontekst.

KF-21 Boramae K-FX program
Meromkostningerne til de seneste sydkoreanske F-35A'er kan have en indvirkning på finansieringen af ​​K-FX-programmet og dets jagerfly, KF-21 Boramae

LOGO meta defense 70 jagerfly | Militære alliancer | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artiklerGRATIS
metaforsvar
SE