Onsdag den 6. december 2023

Ligesom FCAS er MGCS igen ved at blive det politiske program, det aldrig burde være holdt op med at være

I flere måneder blev fremtiden for det fransk-tyske Main Ground Combat System eller MGCS-program skildret meget mørkt på begge sider af Rhinen . Det var ikke kun et spørgsmål om presseekstrapolationer præget af en vis rivalisering mellem de to lande og deres forsvarsindustri, men også om alvorlige forbehold udtrykt skjult af industrielle, militære og politiske kilder tæt på sagen.

Efter et første møde i juli mellem de to tilsynsministre , som kun resulterede i en anmodning til hæren og Bundeswehrs stabe om udarbejdelse af et HLCORD (High Level Common Operational Requirements Document), et fælles udtryk for behov for at udarbejde det fremtidige program.

Et kritisk møde for fremtiden for MGCS mellem Sébastien Lecornu og Boris Pistorius

Faktisk var presset stort på Sébastien Lecornu og Boris Pistorius, angående succesen af ​​deres nye møde, som fandt sted på Evreux-luftbasen den 21. september.

Det handlede i virkeligheden om at få MGCS-programmet ud af den stasende tilstand, som det har befundet sig i siden dets lancering i 2017, og dermed garantere dets bæredygtighed, med det, SCAF-programmets, som er tæt knyttet til det .

MGCS lecornu pistorius juli 2023
Sébastien Lecornu og Boris Pistorius i Berlin for at diskutere MGCS-programmet i juli 2023

Mange veje er blevet rejst i de seneste uger om dette emne, lige fra den ren og skær opgivelse af det fransk-tyske samarbejde, der blev indledt i 2017, til Italiens ankomst i det program, som Frankrig har pålagt.

Det lader til, at de to mænd har formået at finde fælles fodslag ved at anvende den samme tilgang som den, der gjorde det muligt for SCAF-programmet, der også var viklet ind i industrielle kampe omkring industriel deling, at undslippe det dødelige hjulspor, han befandt sig i.

Politisk overtagelse og ledelse af våbenagenturer

Som med FCAS vil MGCS-programmet, som først og fremmest er et politisk program, der sigter på at konsolidere industri- og produktionssamarbejdet mellem Paris og Berlin, derfor blive piloteret af politikeren, mere præcist af de to landes våbenagenturer. , den franske DGA og det tyske BWD.

Denne tilgang har til formål at sætte en stopper for de stridigheder, der har blokeret programmet i 7 år, især siden ankomsten af ​​Rheinmetall sammen med KNDS i 2019.

armin papperger rheinmetall KF51 Panther
Rheinmetalls CEO Armin Papperger har ikke lagt skjul på sine divergerende ambitioner vedrørende MGCS-programmet

Det skal bemærkes, at denne politiske magtovertagelse langt fra bliver dårligt modtaget af visse industrifolk. Så for et par uger siden opfordrede KNDS CEO Frank Haun specifikt til dette for at få programmet ud af den skure, det var i.

Anderledes vil det være for Rheinmetall, som havde gjort sit potentiale for gener inden for programmet til en industriel og kommerciel strategi i tjenesten for at promovere sin mellemgenerations KF51 Panther .


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler