Vil Kinas Shenlong rumfly fungere som et ASAT anti-satellit system?

Den 26. august 2022 satte en Long March 2F-raket Kinas Shenlong-rumfly i kredsløb til en mission, der vil vare 276 dage. Denne magtdemonstration fra den kinesiske rumindustri repræsenterede et svar fra Beijing på den orbitale flyvning på mere end 900 dage udført af Boeing X-37B rumflyet et par måneder tidligere.

Ud over demonstrationen af ​​teknologisk kraft viste Shenlong-flyvningen dog frem for alt, at Kina nu var i stand til at udvikle nye orbitale våbensystemer.

Dette er især tilfældet for splittede orbitale bombardementsystemer, for hvilke Beijing har vist, at det samtidig har kredsløbsvektoren, Shenlong-rumflyet og hypersoniske svævefly, der er i stand til at udføre præcisionsangreb. Denne nye trussel var derefter genstand for flere detaljerede artikler på dette websted.

Observerede manøvrer af Shenlong-rumflyet

Men det ser ud til, at kinesiske ingeniører ikke har begrænset sig til dette område alene i deres eksperimenter omkring rumflyets flyvning. Observationer udført af US Space Forces 18. Space Defense Squadron viser således, at Shenlong udførte adskillige missioner under denne flyvning og afslørede andre færdigheder, der er lige så bekymrende, som SBF allerede kan overvejes.

Faktisk blev rumflyet observeret falde et rumobjekt, som efterfølgende udviklede sig i samspil med det i kredsløb, hvilket tyder på, ifølge en artikel offentliggjort thespacereview, at Shenlong kunne repræsentere en ny mursten i det kinesiske ASAT-system, der sandsynligvis vil bringe den største operationelle merværdi på dette område til Kina.

Frigivelse og udvikling af en mikrosatellit

Ifølge observationer ville Shenlong have udført genopretnings- og frigivelsesmanøvrer to gange om måneden med dette objekt kaldet "Object J", som også ville have været udstyret med et uafhængigt fremdrifts- og manøvresystem.

Selvom frigivelsen af ​​mikrosatellitter ikke i sig selv udgør en ASAT-manøvre, kan vi derfor let forestille os alt det potentiale, som et sådant system kunne have i form af ikke-destruktiv neutralisering af et kredsløbsobjekt såsom en modsatrettede satellit.

Flere stormagter, herunder USA, Rusland, Kina og Indien, har allerede demonstreret systemer, der er i stand til at neutralisere en satellit i kredsløb. Imidlertid er alle de anvendte midler indtil nu baseret på brugen af ​​kinetiske projektiler afsendt fra et missil med exoatmosfærisk kapacitet til at ramme og ødelægge den målsatte satellit.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Space Forces | Forsvarsnyheder | SOM PÅ

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler