Med Hai Kun-ubåden opnår Taiwan mere end én bedrift for at imødegå truslen fra Beijing

Opsendelsen af ​​ubåden Hai Kun (Narval), den første taiwanesisk fremstillede ubåd, gav anledning til en national ceremoni i nærværelse af præsidenten Tsai Ing-wen, der fremhævede dens exceptionelle natur med angivelse af, at dette projekt for kun få år siden stadig blev anset for umuligt at realisere.

Og med god grund! For at føde dette historiske øjeblik for Taiwan, måtte militæret, ingeniører, men også politikere på øen påtage sig adskillige udfordringer, som indtil da virkede utilgængelige, for at designe og bygge en ubåd, der kunne konkurrere med den kinesiske flåde og den kinesiske flåde. meget vigtige ubåds- og antiubådsaktiver, som den udsender uafbrudt omkring den ø, som Beijing eftertragter.

Overbevis USA om at sponsorere programmet politisk

Det første bjerg, som Taipei skulle overvinde for at opnå dette resultat, var at opnå overbevise USA om dets uundværlighed, og dette allerede i 2018, hvor spændingerne mellem Washington og Beijing langt fra var på det niveau, de har nået i dag.

Det var faktisk nødvendigt for USA at forpligte sig sammen med Taiwan til dette ambitiøse program, især for at støtte og uddanne taiwanske ingeniører inden for områder og teknologier, som meget få lande dominerer.

ubåd lancering Hai Kun tale præsident Tsai Ing-wen
Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, fremhævede begivenhedens historiske karakter under Hai Kun-lanceringen.

Derudover skal de nye taiwanske ubåde bære visse teknologier inden for detektionssystemer eller våben med Mk48-torpedoen og Harpoon anti-skibsmissilet med medium forandring, som det ville have været umuligt at skjule for Beijing.

Med andre ord måtte Washington hjælpe Taipei med at udføre sit projekt og gøre det åbenlyst, hvilket ikke undlod at fremprovokere Beijings vrede.

Overbevis europæerne om diskret teknologioverførsel, men afgørende for designet af Hai Kun-ubåden

Amerikansk støtte var også nødvendig til en anden, lige så kritisk, del af programmet, som gik ud på at overbevise europæerne om visse teknologioverførsler vedrørende aspekter, som amerikanske producenter, som ikke længere designer eller bygger ubåde til konventionel fremdrift i mere end 50 år, ville har ikke været i stand til at yde.

I modsætning til USA nægter europæerne faktisk offentligt at hjælpe de taiwanske hære, af frygt for økonomiske repressalier fra Folkerepublikken Kina, hvilket har gjort denne trussel til et værdifuldt værktøj til militært at svække den autonome ø.

Type 212 TKMS italiensk flåde
Den europæiske model, som Hai Kun er tættest på, er Type 212 fra det tyske TKMS

Det var derfor nødvendigt for de taiwanske myndigheder at indsætte sjældne talenter til forhandling og diskretion for at lykkes med at overbevise de få europæiske industrifolk, der sandsynligvis ville levere de manglende teknologier til at designe en effektiv angrebsubåd, der var i stand til at konfrontere den kinesiske flåde.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Militær flådekonstruktion | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler