Den amerikanske hærs nye M1E3 Abrams-tank vil stole på en volumetrisk APS for at garantere dens overlevelse

Siden den amerikanske hær meddelte, at den var på vej mod en dybtgående transformation af det pansrede køretøj kaldet M1E3 Abrams for at markere dets forstyrrende karakter, og annulleringen af ​​M1A2 SEPv4-versionen blev anset for at være for tung, er meddelelserne mangedoblet over Atlanten vedrørende forventningerne til den amerikanske hær for sin nye kampvogn.

Karakteristika for den amerikanske hær M1E3 Abrams

Flere nøglefunktioner blev annonceret under den første meddelelse fra vicesekretær for hæren Gabe Camarillo i begyndelsen af ​​september, især at tanken skal være lettere end sin forfader, for at øge dens mobilitet og reducere dens forbrug og logistiske fodaftryk.

Faktisk steg den amerikanske Abrams over successive udviklinger fra 55 til 68 tons, hvilket helt sikkert forbedrede dens effektivitet og beskyttelse, men øgede dens forbrug betydeligt, mens den reducerede dens mobilitet og forhindrede den i at bruge visse infrastrukturer.

Der blev givet flere oplysninger af generalmajor Glenn Dean, som piloterer programmet for den amerikanske hær, under et interview givet til det amerikanske site Defensenews.com.

M1E3 Abrams-tankene vil erstatte den M1A2, der i øjeblikket er i drift
Beskyttelsen, der tilbydes af en APS som det israelske Trophy-system, beskytter ikke mod styrtende trusler.

Vi erfarer således, at der ud over øget mobilitet vil blive gjort en særlig indsats i designet af den nye tank, for at reducere dens logistiske fodaftryk væsentligt, hvad enten det angår brændstof eller vedligeholdelse af det pansrede køretøj, bliver meget restriktiv med årene.

En volumetrisk APS til beskyttelse mod dykkertrusler

En ny nøglefunktion i M1E3 blev afsløret ved samme lejlighed. For generaldekanens vedkommende skal den nye Abrams være beskyttet af et aktivt beskyttelsessystem (APS). Men i modsætning til hvad der var planlagt med M2SEPv4, Leopard 2A8 eller Challenger 3, skal denne beskyttelse være volumetrisk og i stand til at håndtere trusler, der kommer fra oven.

Faktum er, at det ser ud til, at i Ukraine, men også meget for nylig i Israel, var de fleste af de ødelagte kampvogne enten af ​​lurende ammunition, dykkermissiler som Javelin, såvel som i mange tilfælde af simple kommercielle droner udstyret med nedkastbare ladninger, såsom panserværnsraketter.

En israelsk Merkava ødelagt af en panserværnsraket, der blev kastet af en let drone. Bemærk Trophy-systemets radar, som ikke var til nogen nytte her.

Alle kampvogne, der er i drift i dag, har dog lidt rustning på taget, mens de sjældne kampvogne udstyret med en hard kill APS, som den israelske Merkava, kun er beskyttet af dette system mod direkte ild.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Israelsk-palæstinensisk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler