4,6 milliarder euro til de næste versioner af Rafale og Neuron vil blive investeret af Frankrig i 2030.

For Eric Trappier er Dassaults prioritet i dag givet til programmet Rafale og dets fremtidige udvikling, og ikke til det europæiske FCAS-program, hvis ibrugtagningsfrist nu er sat til 2045. Det var i hvert fald sådan, han præsenterede emnet i anledning afet interview givet til den økonomiske nyhedskanal BFM Business august sidste år.

Vi kunne da have troet, at denne erklæring var en del af den standoff, der forblev mellem Dassault og ministeriet for de væbnede styrker, med i baggrunden industriel deling og dets nødvendige indrømmelser inden for det europæiske program, samt ankomsten af Belgien.

I løbet af ugerne så det dog ud til, at de to franske hovedpersoners positioner var meget mere afstemte, end det så ud til, med en åbenlys ambition, for Forsvarsministeriet om at støtte den fremtidige udvikling af Rafale.

Le Rafale F4.2 udskudt til 2025

For Forsvarsministeriet har den Rafale F4, og især F5-versionen, der er planlagt til 2030, skulle gøre det muligt både at modernisere og udvide de franske luftvåbens kapaciteter og at understøtte de franske flys tiltrækningskraft og konkurrenceevne på en international scene med stor efterspørgsel.

Rafale F4.1 Mont de Marsan
Le premier Rafale F4.1 blev leveret til test til luftvåbnet i februar 2023

Det er klart, at Hôtel de Brienne (politiske hovedkvarter for ministeriet for de væbnede styrker) har besluttet at gå på tale, eller rettere pengepungen. Faktisk ifølge en artikel udgivet af La Tribune virksomhedsside, planlægger den at investere ikke mindre end 4,6 milliarder euro i 2030 for at opgradere det franske jagerfly og udvikle en kampdrone baseret på Neuron-demonstratoren.

For ministeriet er disse Dassault Aviation, Safran, Thales, MBDA og de omkring 400 underleverandører af programmet Rafale, for at fuldføre udviklingen af ​​F4.2-standarden, som blandt andet skal, selv dens midler til at undertrykke fjendens forsvar, omfatte dens antiluftskyts forsvar, stærkt forbedret for at reagere på erfaringerne fra krigen i Ukraine.

Oprindeligt planlagt til 2024, den endelige kvalifikation af Rafale F4.2 er udskudt til 2025, mens de første F4.1 allerede er begyndt at blive brugt af den franske luft- og rumstyrke.

Det skal dog bemærkes, at flyene Rafale som vil blive leveret i 2023 og 2024, det vil sige 26 enheder til AAE, vil blive leveret til F3R-standarden. De vil efterfølgende udvikle sig mod den nye standard, ligesom hele flåden.

Investeringer til Rafale F5 starter i 2024.

Men det virkelige spring fremad, som endda kan beskrives som en genstart for anglicister og en genfødsel for frankofile, vil være F5-versionen, som lover at give enheden i 2030 visse egenskaber, som vi forventer mere fra 5. og 6. generation kampfly.

Udvidbar MBDA med fjernbetjening
Visse programmer, såsom MBDA's Remote Carrier Expendable, der oprindeligt var planlagt som en del af det europæiske program, er sandsynligvis blevet skiftet til programmet Rafale F5, hvis ambitioner blev revideret opad i løbet af 2024-2030 LPM.

Ud over en ny RBE2 XG Radar, der er under udvikling, er den Rafale F5 bliver udstyret med muligheden for at styre og implementere kampdroner, såsom MBDAs Remote Carrier Expendable, og især det franske Loyal Wingman-program annonceret under LPM 2024-2030, baseret på demonstratoren Neuron.

Designet af efterfølgeren til Neuron med 128 m i 2024

Således udstyret og ledsaget, den Rafale F5 vil være i stand til at operere i et omstridt miljø som den amerikanske F-35, mens den drager fordel af visse fordele, der er specifikke for den med hensyn til udholdenhed, ydeevne og implementeringsomkostninger.

Som sådan vil designet af efterfølgeren til Neuron fra 2024 blive tildelt et budget på 128 millioner euro, hvortil kommer 212 millioner euro afsat til forsknings- og udviklingsarbejde på F5-standarden, for i alt 340 euro mio. m€ afsat til F5 alene for året 2024.

Neuron Dassault
Udviklingen af ​​en kampdrone afledt af Neuron-demonstratoren vil modtage €128 millioner i 2024.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler