Hvad har Moskva lovet Iran og Nordkorea for deres militære bistand til Rusland?

John Kirby, talsmanden for det amerikanske nationale sikkerhedsråd, fremlagde en række dokumenter til støtte for hypotesen om militærhjælp til Rusland leveret af Nordkorea, især i form af overførsler af adskillige containere med ammunitionsartilleri, fredag ​​den 13. oktober.

Denne støtte minder om den, der blev opnået fra starten af ​​russisk aggression mod Ukraine, fra Iran, især i form af meget langtrækkende Shahed 136-angrebsdroner, der er blevet brugt i vid udstrækning siden.

Men hvis det er relativt nemt at fastslå karakteren af ​​iransk og nordkoreansk militærhjælp til Rusland, er karakteren af ​​de modparter, som Moskva tilbyder, foreløbig uklar, selv om disse efter al sandsynlighed kun vil være af tre typer.

Selvom begge benægter det, har beviser fortsat akkumuleret i flere måneder vedrørende den militære bistand, som først blev ydet af Teheran, derefter af Pyongyang og derefter til Rusland for at støtte dets militære indsats i Ukraine.

Militær bistand til Rusland fra Iran og Nordkorea

Talrige affald og elementer indsamlet af de ukrainske styrker viste således, at Iran faktisk havde leveret flere hundrede meget langtrækkende Shahed 136-angrebsdroner til Moskva, og tillod russiske virksomheder at kopiere de fleste af deres elementer for at designe Geranium-angrebsdronen.

Militær bistand til Rusland: Shahed 136
Den iranske Shahed 136 tillod russiske hære at omgå effektive ukrainske antiluft- og missilforsvar og at angribe visse civile infrastrukturer til lavere omkostninger.

Senere følgeret meget omtalt besøg af Kim Jong-un, den nordkoreanske leder, i Moskva, meddelte det amerikanske nationale sikkerhedsråd, at det havde indhentet uomtvistelige elementer vedr Nordkorea sender tusind containere med jernbane til Rusland.

Ifølge amerikansk efterretningstjeneste ville der være tale om militært udstyr og især ammunition, mens de ukrainske hære for første gang i 20 måneders krig affyrede flere artillerigranater end den russiske hær i sidste uge.

Hvis denne iranske og nordkoreanske bistand formentlig ikke er afgørende for fremtiden for konflikten i Ukraine, selvom den spiller en væsentlig rolle, er den bestemt ikke opnået uden kompensation fra Moskva.

I betragtning af de meget specifikke situationer i disse to lande, på indekset og under sanktioner fra det internationale samfund, og de trusler, som deres ledere mener, de er udsat for, kan den kompensation, som Pyongyang og Teheran opnår fra Kreml, være af tre typer.

Russisk veto i FN's Sikkerhedsråd

Den første, og ikke mindst, er baseret på Ruslands sæde som permanent medlem af FN's Sikkerhedsråd, og frem for alt på den permanente vetoret, som er knyttet til denne position i hænderne på kun fem lande (Kina, USA) -USA, Frankrig, Storbritannien og Rusland).

FN's Sikkerhedsråd e1603714185404 Den Russiske Føderation | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt
Russisk støtte til FN's Sikkerhedsråd vil give Teheran og Pyongyang mulighed for at se internationale sanktioner udhules over tid, i det mindste uden for vestblokken.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Fédération de Russie | Actualités Défense | Conflit Russo-Ukrainien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler