Hvilken fremtid for de polske hære efter valgnederlaget til PiS?

Ligesom Tyrkiet for et par måneder siden havde den afgående regering af Andrzej Duda og PiS gjort forsvaret og de polske hære til et af spørgsmålene i dette lovgivende valg.

Det er rigtigt, at PiS, udsat for forskellige korruptionsskandaler på den ene side og for stadigt større spændinger med EU på den anden side, manglede argumenter til at forsvare sin rekord, bortset fra den enorme indsats, der blev gjort for at modernisere og udvide de polske hære.

Forsvar i hjertet af det polske lovgivende valg i 2023

Da meningsmålinger alle viste et tæt valg mellem centrum-venstre KO-partiet og PiS, blev det mere og mere klart, at sidstnævnte ikke ville beholde sit absolutte parlamentariske flertal, midt i risikoen for nederlag af en centrum-venstre koalition ledet af Donald Tusk fortsatte med at vokse .

Faktisk er regeringens udmeldinger i de seneste måneder mangedoblet fra Warszawa gennem forsvarsminister Marius Błaszczaks stemme, så der ikke er gået en uge siden sidste juni, før en større kontrakt er blevet annonceret lanceret eller underskrevet af Polen.

2011 Polske kampplaner afklassificeret af Marius Błaszczak

Argumentationens højdepunkt kom, da det polske forsvarsministerium i midten af ​​september besluttede at afklassificere og formidle kampplaner fra 2011, da Donald Tusk regerede landet. Dette var så baseret på en to-trins strategi, med en indledende tilbagetrækning under Vistula, derefter et modangreb.

Donald Tusk valg 2023
Donald Tusk og centrum-venstre-koalitionen vinder det polske lovgivende valg i oktober 2023.

Ifølge den polske minister var udbredelsen af ​​disse planer, selv om de kom fra en helt anden æra, hvor truslen intet havde til fælles med i dag, afgørende for at "forstå den strategiske vision" af hans modstander.

Et bittert nederlag til PiS og en sejr til Donald Tusk

På trods af disse argumenter, som i vid udstrækning gentages af statsmedierne, det vil ikke være lykkedes PiS at vende pollingskurven. Ifølge exit polls ville han kun opnå 36,6% af stemmerne og 198 pladser i riksdagen, landets underhus.

Hans yderste højre allierede, Konfederacja, ville kun opnå 6,5% af stemmerne og 14 pladser. Tilsammen ville denne koalition kun have 212 mandater, langt fra de 231, der er nødvendige for at nå et flertal.

På sin side ville Civic Coalition eller KO af Donald Tursk have samlet 31% af stemmerne til 161 pladser. Med sine allierede Third Way (13,5%, 57 sæder) og New Left (8,5%, 30 sæder), ville den pro-europæiske centrum-venstre-koalition opnå 248 sæder, en komfortabel føring til at hævde sejren og danne en ny regering.

Forsvarsforpligtelser og kontrakter indgået af Andrej Duda

Hvis den nye regering skal have meget at lave på mange områder, vil forsvarsaspektet uden tvivl være det sværeste emne at tage hånd om og udvikle.

Polish Armies K2 Sort Panther
De polske hære begyndte at modtage de første partier af K2 Black kampvogne Panther Sydkoreanere bestilte i 2022.

Faktisk er meddelelser og underskrifter af hensigtserklæringer og kontrakter i de seneste måneder blevet mangedoblet med adskillige amerikanske, sydkoreanske, britiske og nogle gange europæiske industrifolk med det formål at etablere en hær på 2035 fuldt bevæbnede og udstyret inden 300.000. Mænd.

Et format for polske hære på 300 mand i 000

Faktisk er de fleste af de tilsagn, som de polske myndigheder har givet i løbet af det seneste år, skræddersyet til dette mål og dette format. Så der er 250 Abrams M1A2 kampvogne og tusind K2 Blacks Panther, som er bestilt, eller er ved at blive bestilt, af Warszawa.

På artilleriets område påtog de polske hære sig at kommandere 231 sydkoreanske K239 Chunmoo langtrækkende raketaffyringssystemerOg 480 amerikanske HIMARS-systemer. Disse skal understøttes af 96 AH-64E Apache kamphelikoptere, og 50 FA-50 lette jagerfly.

I alt er Warszawas forpligtelser i de seneste måneder på omkring 50 milliarder euro, hvoraf mindre end 10 % er med forsvarsproducenter fra EU (hovedsageligt Italien og Frankrig).

Oprettelsen af ​​en statsgæld på 2% af BNP for at finansiere moderniseringen af ​​det polske forsvar


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Actualités Défense | Budgets des armées et effort de Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler