Hvorfor er stigningen på 150 % i Tyrkiets forsvarsbudget så bekymrende?

- Annonce -

Den tyrkiske vicepræsident Cevdet Yilmaz meddelte den 17. oktober, at det tyrkiske forsvarsbudget ville nå op på 40 milliarder dollars i 2024, en stigning på 150 % i forhold til 2023. I mangel af en forklaring vedrørende årsagerne til denne hidtil usete stigning, eller brugen, der vil blive Denne meddelelse rejser mange bekymringer både om Ankaras regionale ambitioner og de militære programmer, som snart kunne annonceres af den nyvalgte præsident Erdogan.

Hvis satsningen på forsvarsargumentet ikke favoriserede PiS og den polske præsident under det seneste lovgivende valg, gav det pote for den tyrkiske præsident RT Erdogan og AKP. Den islamisk-konservative Popular Alliance-koalition, som den er hovedpartiet af, bevarer flertallet i parlamentet med 323 af de 600 pladser og mangler snævert det absolutte flertal af stemmerne med 49,47 % af de afgivne stemmer.

For at kompensere for en katastrofal økonomisk situation med en tyrkisk lira, som har mistet 80 % af sin værdi i løbet af de sidste 5 år, og en inflation på over 50 %, samt styringen af ​​jordskælvet i marts 2023, sagde præsidenten. Erdogan byggede på fremskridt fra Tyrkiets forsvarsindustri i de senere år, og målet om strategisk autonomi, som nu var inden for rækkevidde.

- Annonce -

Disse dårlige økonomiske resultater havde også alvorligt handicappet hærene i løbet af de sidste tre år. Efter 15 år med afbrudte stigninger, der havde bragt militærudgifterne fra 10 milliarder dollars i 2003 og AKP's ankomst til magten, til mere end 20 milliarder dollars i 2021, var dette budget blevet ved med at lave enorme variationer for at tage hensyn til virkningerne af galopperende inflation, til at ligge på 16 milliarder dollars i 2023.

Det er derfor ikke overraskende i denne sammenhæng, at det tyrkiske forsvarsbudget er blevet revurderet opad for 2024. Men ingen havde forudset en så markant stigning.

En hidtil uset stigning i det tyrkiske forsvarsbudget på 150 % på et år

Under en pressekonference givet af vicepræsidenten Cevdet Yilmaz meddelte han faktisk det det tyrkiske forsvarsbudget ville blive øget, i 2024, til 40 milliarder dollars, en stigning på 150 % i forhold til 2023.

- Annonce -
Erdogan reis klasse ubåd type 214
RT Erdogans støtte til den tyrkiske forsvarsindustri gjorde det muligt for den at gøre enorme fremskridt på 20 år, og landet kunne rykke tættere på strategisk autonomi.

En sådan stigning er uden fortilfælde for et land, der ikke har været i en krigssituation i de senere år. Selv Polen, især frivilligt på dette område, forudså kun en stigning på 50 % mellem 2023 og 2024 for at finansiere alle hærens moderniseringsprogrammer.

Den tyrkiske vicepræsident indikerede, at landet i 2024 vil nå en indenlandsk opkøbsrate på 85 %, og at den tyrkiske BITD-eksport vil nå 11 milliarder dollars i 2024, en stigning på 83 % sammenlignet med 2023 og dets eksporterede 6 milliarder dollars.

På den anden side gav han ingen detaljer om den opdeling, der vil blive foretaget af denne spektakulære stigning, som vil bringe landets forsvarsindsats ud over 4 % af dets BNP, eller årsagerne til, at de tyrkiske myndigheder har truffet voldgift til fordel for sådan en stigning.

- Annonce -

Vi kan derfor kun opstille hypoteser om disse emner, hvoraf ingen i øvrigt er særlig betryggende.

Løfter givet til de tyrkiske hære og forsvarsindustrien?

De ekstra ressourcer kan faktisk kun allokeres til to store enheder: de tyrkiske hære og den nationale BITD. AKP og Popular Alliance ved, at de skylder en masse til sidstnævntes usvigelige støtte under kampagnen. Det er da mere end sandsynligt, at tyrkiske forsvarsvirksomheder vil være de første modtagere af disse kreditter.

På vej mod en stigning i salget for at kompensere for inflationen?

Forholdet mellem myndighederne og landets hære er væsentligt mere anspændt, selvom omfattende udrensninger i de senere år har givet præsident Erdogan mulighed for at placere soldater tæt på AKP i nøglepositioner i hærene.

tyrkiske specialstyrker
En betydelig stigning i lønnen og behandlingen af ​​tyrkiske soldater kan for Erdogan ende med at sikre deres fulde støtte.

Det er derfor meget sandsynligt, for det første, at denne stigning vil tjene til at give garantier til de tyrkiske hære ved at tillade en hurtig modernisering af dets udstyr, men også stigningen i løn og lønninger, for at tilpasse sig inflationen. Land.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler