Den russiske forsvarsindustri tilpasser sit eksporttilbud til sine begrænsninger

LCEO for Rosoboronexport, Alexander Mikheyev, gav indikationer på, hvordan den russiske forsvarsindustri havde til hensigt at omorganisere sig for at genvinde sin eksportmarkedsandel inden 2030 uden at true produktionen for russiske hære. For at gøre dette vil den i høj grad stole på internationale partnerskaber.

Hvis begrebet krigsøkonomi ofte i Europa, og i særdeleshed Frankrig, ofte bliver brugt for meget, er det ikke tilfældet i Rusland. Faktisk har de russiske myndigheder i et år nu, og Kremls bevidsthed om virkeligheden af ​​krigen i Ukraine samt vestlig støtte til Kiev gjort en hidtil uset indsats for at transformere den russiske økonomi for at støtte de styrker, der er engageret i Ukraine.

Omorganiseringen af ​​den russiske forsvarsindustri i 2022

På få måneder blev alle russiske våbenfabrikker således reorganiseret for at øge landets industrielle forsvarsproduktion betragteligt, og dermed kompensere for de betydelige tab, der er registreret mod de ukrainske hære.

På samme tid Moskva suspenderede al produktion af udstyr beregnet til eksport inden for sine fabrikker, da de russiske hæres behov gjorde sig gældende.

Denne beslutning fratog ikke kun den russiske stat værdifulde ressourcer og udenlandsk valuta, da den havde mest brug for dem efter lukningen af ​​det europæiske marked for gaseksporten, men den skadede også forsvarsindustriens image. Russisk blandt sine kunder, bl.a. den mest loyale.

russisk forsvarsindustri
Den russiske forsvarsindustri har transformeret sig betydeligt på få måneder for at imødekomme begrænsningerne fra krigen i Ukraine.

I de seneste måneder syntes Indien, en traditionel kunde af russisk forsvarsindustri, således systematisk at ville undgå at vende sig til dette udstyr for at modernisere sine hære og derved forstærke dets langsomme, men mærkbare, skift mod Vesten.

Det var derfor essentielt for Moskva og for Rosoboronexport, datterselskabet af giganten Rostec med ansvar for eksporten af ​​det meste russiske militærudstyr, at finde en hurtig løsning for ikke at blive yderligere afskåret fra det internationale marked, mens krigen i Ukraine, og derfor forventes dets begrænsninger at vare ved.

Rosoboronexport er afhængig af industrielle partnerskaber for at genoplive russisk våbeneksport

Det er bestemt i denne sammenhæng, at det er passende at analysere erklæringen fra Alexander Mikheyev, administrerende direktør for Rosoboronexportunder en nylig pressekonference.

For den russiske industrimand skulle teknologiske partnerskaber, som hidtil ofte var usædvanlige og forbeholdt visse kunder, repræsentere 40 % af russisk eksport af forsvarsudstyr i 2030.

Ved at gøre det kunne Rusland genoprette forbindelsen til eksportmarkedet uden at forringe den nationale produktionskapacitet for de russiske hære selv.

Su-30MKI
En privilegeret historisk partner i Indien, den russiske forsvarsindustri synes ikke længere at være begunstiget af New Delhi i de seneste måneder.

Det ser også ud til, at denne type partnerskab reagerer på en væsentlig ændring i international efterspørgsel, hvor kunder oftest ønsker at udvikle deres egne forsvarsindustrielle strukturer gennem disse kontrakter.

Endelig giver den betydelige stigning i den russiske forsvarsindsats landets producenter mulighed for at igangsætte adskillige forsknings- og udviklingsprogrammer og dermed forkorte produktionscyklussen af ​​produceret udstyr.

En strategi tilpasset efterspørgslen og den nye russiske industrielle kontekst

Moskva er i dag ikke bange for at afskære sig selv fra sin kundebase ved at godkende overførsler af nøgleteknologier, for samtidig er dets egen forsvarsindustri oftest i gang med at udvikle den næste generation af udstyr med en forkortet livscyklus.

Medmindre du har et særligt effektivt industrielt og videnskabeligt grundlag (som det er tilfældet med Indien), er risikoen ved at skabe en ny spiller på forsvarsmarkedet, ved at godkende disse teknologiske partnerskaber, mindre, nu hvor generationscyklusserne er forkortet.

Lancet 3 Kalashnikov
Langt fra at sidde fast i produktionen af ​​eksisterende udstyr, har den russiske forsvarsindustri vist sig i stand til lydhørhed og innovation i de seneste måneder.

Under alle omstændigheder, og i modsætning til en udbredt følelse i især Europa, viser Rosoboronexports erklæringer om fremtiden for russisk militæreksport, at Kreml og landets forsvarsindustri organiserer sig i modstrid med metode og ambitioner for at tilpasse sig til de begrænsninger, der er pålagt af den nye virkelighed, som er opstået siden 24. februar 2022.

Desuden har den russiske forsvarsindustri, på trods af dets åbenlyse tab af momentum siden starten af ​​konflikten, stadig til hensigt at spille en ledende rolle på den internationale scene i de kommende år og har iværksat de nødvendige ændringer for at opnå dette.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler