Holland bestilte 14 H225M Caracal-helikoptere fra Frankrig

I juni, Holland meddelte, at man havde valgt H225M Caracal manøvreringshelikopteren fra Airbus Helicopters, for at erstatte de 12 AS532 Cougars i tjeneste med Royal Netherlands Air Force til transport- og kampsøgnings- og redningsmissioner.

Flyet, der er bygget i Marignane, blev foretrukket frem for UH-60M Black Hawk fra det amerikanske firma Sikorsky, efter en avanceret evaluering for bedst muligt at imødekomme forventningerne fra specialstyrker og den brede vifte af missioner og miljøer, hvor de kan være forpligtet til at udvikle sig.

Ordre på 14 H225M Caracals til hollandske specialstyrker underskrevet den 1. oktober

Ifølge det hollandske forsvarsministerium blev adskillige kriterier evalueret med hensyn til ydeevne (hastighed, loft, belastningskapacitet, aktionsområde), operationel brug (kabinestørrelse, omkonfigurationskapacitet, optankningsflyvning osv.), alsidighed (brug i forskellige miljøer, herunder flåde) og endda bæredygtig udvikling (brug af 30 % biobrændstof).

H225M Caracal A400M Tankning under flyvning
Caracal har mulighed for tankning under flyvningen, hvilket gør den til en enhed, der er særlig velegnet til specialstyrkers missioner.

Derudover er Airbus Helicopters forpligtet til at garantere tilgængeligheden af ​​9 af de 14 fly, der er erhvervet til operationelle og træningsmissioner. Dette er et særligt ømtåleligt emne, som den europæiske flyproducent nu skal gøre en betydelig indsats for at kompensere for det dårlige image, som NH90 har efterladt på dette område.

Anyway, ordren på de 14 enheder blev underskrevet den 1. oktober 2023, ifølge Airbus Helicopters, som nu afventer betaling af depositum på 30 % for at træde i kraft. Leveringerne vil finde sted i 2028, hvor flyet forventes at nå Gilze-Rijen luftbase, for at komme i drift i 2030.

Dette er den 12. kunde af H225M Caracal, den endelige udvikling af Super Puma, som blev taget i brug i 2005. De franske hære bruger 17 eksempler, også dedikeret til specialstyrker, herunder 7 til kampredningsmissioner inden for eskadrille EH/67 Pyrénées af luft- og rumstyrken og otte inden for 4. kamphelikopterregiment af hærens specialstyrker.

Udførelsen af ​​Airbus Helicopters Caracal

Enheden er næsten 20 meter lang og har en 5-blads hovedrotor, der måler 16,2 m i diameter. Den har en tom masse på 5,3 tons, og kan transportere 5,6 tons nyttelast, især takket være en stor kabine, der kan rumme op til 29 soldater.

H225M er også en af ​​de sjældne helikoptere, der er kvalificeret til tankning under flyvningen, først fra en H-130 Hercule, og for nylig med en A400M omdannet til en tankversion.

H225M Caracal franske specialstyrker
Franske specialstyrker bruger 17 Caracal-helikoptere

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Construction d'Hélicoptères Militaires | Exportations d'armes

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler