Donald Trump forbereder sig på at reservere USA fra NATO i 2024, hvis europæerne ikke giver efter for hans krav

Donald Trump, kandidaten til den republikanske nominering og favorit i meningsmålingerne til det amerikanske præsidentvalg i 2024, erklærede, at han var ved at forberede USAs tilbagetrækning fra NATO, men også genfortolkningen af ​​artikel 5 i Alliancen, efter hans valg, hvis europæerne ikke accepterede hans krav.

Efter truslerne om amerikansk støtte til Ukraine er det nu NATO, som er direkte mål for den populistisk orienterede republikaner, i en moderne genlæsning af amerikansk isolationisme. På trods af truslen og dens sandsynlige konsekvenser synes europæere overraskende nok ikke at være villige til at forudse en sådan katastrofe.

I de seneste uger har de fleste meningsmålinger om det kommende amerikanske præsidentvalg vist den tidligere republikanske præsident Donald Trump som vinderen over den siddende demokratiske præsident Joe Biden.

Efter opgivelsen af ​​Ukraine er NATO i Donald Trumps trådkors

Vi har i flere måneder vidst, at udsigten til at se Trump igen i Det Hvide Hus udgør en reel trussel mod fremtiden for amerikansk støtte til Ukraine i dets kamp mod Rusland.

Faktisk har den tidligere præsident, ligesom sin arving, Floridas guvernør Ron de Santis, aldrig lagt skjul på, at de havde til hensigt at frigøre Washington fra denne konflikt, i betragtning af at dette var en grænsekonflikt mellem Rusland og et land, der tilhører dens sfære. indflydelse.

M2 Bradley i Ukraine
USA yder mere end halvdelen af ​​al militærhjælp til Ukraine

Men det kunne godt være, at den populistiske tendens, drevet af Trump, vil gå langt ud over denne beslutning, at forpligte USA til en ny isolationistisk bane.

Mens den amerikanske kandidat således talte den 11. oktober ved et Club 47 USA-arrangement i West Palm Beach, Florida, angav den amerikanske kandidat, at han arbejdede sammen med sine hold for at et scenarie, der tillader det at sætte USA i en reserveposition over for NATO, medmindre hans allierede gik med til at bøje sig efter hans krav.

Ude af stand til at trække sig, har Trump til formål at placere USA i reserve fra NATO

Han specificerer også, at et angreb mod et medlemsland af alliancen ikke systematisk vil føre til intervention fra USA, især hvis det er en lokaliseret konflikt. Med andre ord ønsker den republikanske kandidat at gøre den berømte artikel 5 i Atlanterhavsalliancen forældet, undtagen måske med hensyn til, at de mest vassaliserede lande har givet efter for alle hans krav.

For Donald Trump er NATO nu forældet

Faktum er, at de pågældende krav ikke er blevet detaljeret, men i betragtning af Donald Trumps tidligere holdninger, er det meget sandsynligt, at de både drejer sig om stigningen i forsvarsudgifterne fra europæernes side, men også en handelsbalance med Europa, og sandsynligvis en direkte eller induceret skat, der betinger tilstedeværelsen af ​​amerikanske tropper.

Den tidligere beboer i Det Hvide Hus har næsten ikke ændret sig siden hans første periode. Ligesom i 2016 anser han NATO for at være forældet og uegnet til at imødegå de udfordringer, som USA vil stå over for i de kommende år.

Donald Trump
Allerede i 2018 mente Donald Trump, at NATO var en forældet organisation.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Actualités Défense | Budgets des armées et effort de Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler