Ved at sigte mod 2040, er de franske hære på sporet operationelt og teknologisk?

Mens mange faktorer peger på en hurtig stigning i internationale spændinger i de kommende år, er de franske hære engageret i en moderniseringsdynamik, der sigter mod en deadline efter 2040. Vi kan derfor stille spørgsmålstegn ved relevansen af ​​det operationelle og teknologiske tempo, som vejleder fransk programmering med hensyn til udviklingen af ​​den internationale sikkerhedssituation.

« Jo længere du kan se ind i fortiden, jo længere vil du se ind i fremtiden.“. Denne sætning fra Winston Churchill, citeret mange gange, repræsenterer i virkeligheden kun en omskrivning af Thukydides berømte sætning, " Historien er bare en evig genstart".

Når vi anvender disse maksimer på den nuværende situation, kan vi ikke undgå at bemærke de mange ligheder, der er mellem udviklingen af ​​spændinger på globalt plan i dag og den internationale situation, der herskede i slutningen af ​​40'erne.29, nærmere bestemt efter den 1949. august , XNUMX, var Sovjetunionen gået ind i atomnationers klub.

På vej mod en ny cyklus af voksende spændinger og konflikter frem til 2035-2040?

Benævnt Den Kolde Krig strakte denne periode sig fra april 1949, med oprettelsen af ​​NATO og derefter Warszawapagten, til Berlinmurens fald i november 1989. Den var præget af en periode med stigende spændinger fra 1949 til 1962, og den cubanske missilkrise, en periode med stabilisering og endda reduktion af spændinger mellem 1963 og 1982, derefter en ny fase af spænding fra 82 til 85, med Euromissil-krisen, på baggrund af den sovjetiske models økonomiske sammenbrud.

Hvis vi skulle overføre denne udvikling til den nuværende situation, ville det betyde, at verden mellem 2022 og den russiske offensiv mod Ukraine og 2035 skulle følge en stigende kurve med hensyn til internationale spændinger, risici for krig og global ustabilitet.

Abrams-X GDLS
Abrams M1E3, OMFV, VIL LAVE, Constellation, NGAD… Alle større programmer fra de amerikanske hære peger mod at blive taget i brug før 2030.

Det er netop på denne tidsplan, at de amerikanske hære har arbejdet i flere år og vurderet, at der kan opstå en konflikt med Kina omkring Taiwan fra 2027. Uden at annoncere det offentligt tyder alt på, at Pentagon nu overvejer, at denne konfrontation er uforanderlig , eller i det mindste tilstrækkelig sandsynligt til aktivt at forberede sig på det.

Faktisk ville det i dag være passende for de franske hære, og mere generelt de europæiske hære, også at udvikle sig for at reagere på den sandsynlige udvikling af spændinger i denne historiske dynamik, som kan sammenlignes, "en vis, værk af læge Philippe Fabry kaldet Historionomi.

Skønt den mangler en statistisk og udtømmende analyse, har denne tilgang vist sig at være overraskende i stand til at forudse de nuværende spændinger siden begyndelsen af ​​2010'erne, længe før den åbenlyse begyndelse af forværring dukkede op i Rusland, i Kina eller Tyrkiet.

Det operationelle og teknologiske tempo i de franske hære peger ud over 2040

Alt tyder dog på, at de franske hære i dag er forpligtet til en målsætning, der sigter mod et operationelt højdepunkt efter 2040, det vil sige et godt stykke ud over cyklussen af ​​stigende spændinger i udviklingen, som bør strække sig frem til 2035, måske lidt længere end, hvis vi holder os til forestillingen om historisk cyklus.

Konkret ser det i dag ud til, at de franske hære er enige om at negligere deres reaktionskapacitet på kort eller mellemlang sigt for at garantere optimal effektivitet på lang sigt, det vil sige efter 2040.

Eksemplet på mellemgenerations EMBT-tanken til hæren

Et konkret eksempel på denne antagne strategi blev givet i midten af ​​oktober i anledning afet svar fra Forsvarsministeriet på et skriftligt spørgsmål fra parlamentsmedlem Philippe Gosselin. Han stillede spørgsmålstegn ved ministeriet om muligheden for, at hæren kunne henvende sig til KNDS E-MBT-modellen som en foreløbig tungsporet løsning, indtil MGCS ankommer efter 2040, emne flere gange stående i vores spalter.

e-mbt tank

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. Vi bliver nødt til at bede vores potentielle modstandere om at udsætte deres ambitioner i den tid, der er nødvendig for at sætte vores vigtigste forsvar på plads. For ikke at nævne, at den femte kolonne af vores chancer for Frankrig begynder at blive utålmodig og utålmodig for at hævne den "mishandling", som deres oldeforældre led gennem det 20. århundrede!

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler