Kan efterfølgeren til PHA Mistral kompensere for fraværet af et andet fransk hangarskib i 2040?

199 meter lang med en meter stråle (største bredde) på 32 meter, PHA Mistral er de mest imponerende kampskibe i den franske flåde med undtagelse af atomhangarskibet Charles de Gaulle. Hvis udskiftningen af ​​sidstnævnte med PANG allerede er i gang, er efterfølgeren til de tre Mistrals, som trådte i drift mellem 2005 og 2012, endnu ikke startet.

Den seneste teknologiske udvikling og kapacitetsudvikling gør det imidlertid muligt at forestille sig, at skibe designet går langt ud over PHA'ernes mission i dag, især for at gøre det muligt at overvinde de handicap, der er forårsaget af det eneste franske hangarskib, og samtidig reducere de begrænsninger, som et andet hangarskib ville pålægge den franske flåde.

PHA Mistral, disse doubler af PAN Charles de Gaulle for den franske flåde

Siden deres ankomst til den nationale flåde, Mistral PHA'erne har ved adskillige lejligheder fungeret som en operationel backup til hangarskibet Charles de Gaulle, da det ikke var tilgængeligt.

Uanset om det er ud for Libyens kyst i 2011, eller Gazelle- og Tiger-helikopterne fra ALAT udstationeret ombord på BPC Tonnerre (Projection and Command Building, tidligere navn på PHA), udførte talrige natangreb mod styrkerne libyske regulære tropper under Operation Harmattan , eller i løbet af indsættelse af Tonnerre igen i det østlige Middelhav i 2020 at rumme tyrkiske aspirationer, mens Charles de Gaulle var i IPER, overtog Mistrals jævnligt fra det eneste franske atomhangarskib.

PHA Mistral FREMM
Ved adskillige lejligheder indsatte Frankrig et skib af Mistral-klassen for at kompensere for utilgængeligheden af ​​dets eneste hangarskib, Charles de Gaulle.

Det er klart, at de operationelle muligheder, som Mistral tilbyder, adskiller sig betydeligt fra hangarskibets. Skibet har således ikke et fastvinget fly, og er i øjeblikket begrænset til brug af helikoptere og droner.

Som følge heraf er det ikke i stand til at indsætte en kamppatrulje for at sikre luftoverlegenhed omkring sin flådegruppe, og heller ikke at udføre kraftige angreb mod modstanderen, især i dens dybde.

Den var desuden ikke designet til at operere direkte i indgrebszonen, som det fremgår af dens svage selvforsvarskapacitet begrænset til CIWS SIMBAD-systemer bevæbnet med Mistral-missiler.

På den anden side, på grund af dets dimensioner, dets besætning og dets kommandomidler, fungerer det oftest som et flagskib for den franske eller internationale flotille, de berømte Capital Ships.

Hvis Charles de Gaulle kom i drift i 2001, og skal erstattes af PANG i 2038, gik Mistral, leder af serien af ​​den eponyme klasse, i drift i 2005. Fra da af skal den også udskiftes ca. 2040.

Droneskib, let hangarskib... Hvilke alternativer til efterfølgeren til Mistrals?

For øjeblikket er arbejdet med at designe efterfølgeren til Mistral-klassen ikke startet. Men meget mere end Charles de Gaulle og dens efterfølger, PANG, er den teknologiske og doktrinære udvikling omkring store amfibiske angrebsskibe betydeligt vigtigere end hangarskibenes.

De hurtige fremskridt inden for droner gav således anledning til et nyt skibskoncept, dronebæreren. Uanset om det er koblet med amfibiske kapaciteter eller ej, bruger dronefartøjet kampdroner med faste vinger, der er i stand til at udføre visse missioner, der erstatter jagt om bord.

TDG Anadolu, Ivan Rogoff, Type 76: Konceptet med kampdronebærere bliver mere populært over hele verden

Flere lande har allerede bevæget sig i denne retning. Dette er tilfældet for Tyrkiet med TCG Anadolu. Oprindeligt beregnet til at betjene amerikanske F-35B'er, flagskibet for den tyrkiske flåde, som kom i drift i april 2023, blev omdannet til at rumme og indsætte fastvingede droner, da Washington skød Ankara ud af JSF-programmet.

Baykar Kizilelma
For at bevæbne TGD Anadolu har Tyrkiets Baykar udviklet Kizilelma transoniske kampdrone

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 hangarskib | Forsvarsnyheder | Amfibisk overfald

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler