Forbereder Rusland et massivt droneangreb mod ukrainsk infrastruktur?

Adskillige konsekvente indikatorer peger på et kommende massivt angreb fra russiske droner og missiler mod ukrainsk infrastruktur for at fratage befolkningen dens midler til underhold om vinteren og staten dens midler til kontrol over landet. Angrebene den 25. oktober mod Khmelnitskyi-atomkraftværket kan være den sidste handling i russisk forberedelse til disse konventionelle strategiske angreb med et lavt dødeligt fodaftryk.

Om morgenen den 25. oktober ramte russiske langtrækkende angrebsdroner, sandsynligvis pelargonier afledt af Irans Shahed 136'ere, i nærheden af ​​Khmelnitskyi-atomkraftværket.

Angrebet på Khmelnitskyi atomkraftværket den 25. oktober 2023

Selvom omkring ti droner blev skudt ned af ukrainsk antiluftværn, var skaden meget betydelig, især i nærheden af ​​atomkraftværket, som bekræftet af holdene fra Det Internationale Atomenergiagentur, der er sendt til stedet.

Ifølge den ukrainske rapport forårsagede de droner og affald, der blev genereret ved aflytning af nogle af dem, omkring tyve skader, hovedsageligt fra faldende glas, og forårsagede betydelig skade på 1400 hjem, såvel som bygninger, der huser skoler og sundhedscentre.

Det er naturligvis ikke muligt at bekræfte eller afkræfte de resultater, som de regionale myndigheder har overført. Skaden nær Khmelnitskyi-kraftværket blev dog bemærket af IAEA, hvilket førte til midlertidige strømafbrydelser. Strømforsyningen til visse nærliggende strålingsmålingssteder og det internationale agenturs bekymring.

Hvis denne strejke, i umiddelbar nærhed af et atomkraftværk, allerede er bekymrende nok i sig selv, kunne det meget vel ikke være andet end en generalprøve for en massiv og generalstrejkefase fra Rusland mod ukrainsk civil infrastruktur, vinterens nærme sig. Tre faktorer har tendens til at understøtte denne påstand.

Russisk produktion af Geranium-droner og Kalibr-, Kh-55/101- og Kinzhal-missiler

For det første har talrige rapporter og russiske presseartikler indikeret, at russisk industri nu producerer et stort antal droner hver måned, og i særdeleshed Geranium-droner afledt af Shahed 136.

Disse langtrækkende angrebsdroner, der blev brugt i vid udstrækning sidste forår, af iransk design, kan ifølge Teheran rejse op til 2 km for at angribe et mål med en militær ladning på 500 kg.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Saturation of Defense | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler