Orkanen Trump: Europæerne har 2 måneder til at reagere i tide

Under kampagne for de republikanske primærvalg med henblik på det amerikanske præsidentvalg i 2024 angav Donald Trump for et par dage siden, at han havde til hensigt sætte USA i reserve fra NATO og revidere fortolkningen af ​​artikel 5 i alliancen, når den først er blevet valgt, medmindre europæerne accepterede alle dets krav.

Den tidligere præsident vendte igen tilbage til denne holdning, som han agter at give USA efter sit valg, under et møde i Sioux City i Iowa, en af ​​de berømte "Swing States" under det amerikanske valg.

Ved denne lejlighed nævnte Donald Trump en påstået anekdote, da han var præsident, hvor han havde truet europæerne med at trække amerikansk beskyttelse tilbage, hvis de ikke øgede deres forsvarsudgifter.

« Du mener, at hvis Rusland angreb mit land, ville du ikke gribe ind? » en europæisk leder ville have fortalt ham, « ja, det er præcis det", ville han have svaret og tilføjet, at efter det, " pengene er kommet".

Denne anekdote fremkaldte høje bifald blandt publikum og viste, at Trumpist-vælgerne naturligvis er følsomme over for denne type strategi.

Ukraine / NATO: Truslerne fra Donald Trumps program

Efter at have meldt klart ud, at USA ikke længere ville støtte Ukraine, hvis han blev valgt, gør Donald Trump nu sit standpunkt med europæerne, og en tilbagetrækning, der ikke taler hans navn fra NATO USA, til et stort kampagnetema.

Denne strategi kan virke overraskende, i det omfang, at den republikanske kandidat i flere uger meget regelmæssigt er kommet i top i meningsmålingerne mod Joe Biden. Man ville have troet, i et sådant scenarie, at det ville have været klogere at undgå splittende emner som NATO.

Trump Merkel
Donald Trumps program i 2023 er ret tæt på 2016. Men den internationale situation er en helt anden.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Politique de Dissuasion | Actualités Défense | Allemagne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler