Lørdag den 2. marts 2024

Orkanen Trump: Europæere har 2 måneder til at reagere i tide

- Annonce -

Under kampagnen for de republikanske primærvalg med henblik på det amerikanske præsidentvalg i 2024 tilkendegav Donald Trump for et par dage siden, at han havde til hensigt at sætte USA i reserve fra NATO og revidere fortolkningen af ​​artikel 5 i en gang valgt alliance , medmindre europæerne accepterede alle dens krav.

Den tidligere præsident vendte igen tilbage til denne holdning, som han agter at give USA efter sit valg, under et møde i Sioux City i Iowa, en af ​​de berømte "Swing States" under det amerikanske valg.

- Annonce -

Ved denne lejlighed nævnte Donald Trump en påstået anekdote, da han var præsident, hvor han havde truet europæerne med at trække amerikansk beskyttelse tilbage, hvis de ikke øgede deres forsvarsudgifter.

Du mener, at hvis Rusland angreb mit land, ville du ikke gribe ind? »En europæisk leder ville have sagt til ham, " ja, det er præcis det ", ville han have svaret og tilføjet, at derefter " ankom pengene ".

Denne anekdote fremkaldte høje bifald blandt publikum og viste, at Trumpist-vælgerne naturligvis er følsomme over for denne type strategi.

- Annonce -

Ukraine / NATO: Truslerne fra Donald Trumps program

Efter at have meldt klart ud, at USA ikke længere ville støtte Ukraine, hvis han blev valgt, gør Donald Trump nu sit standpunkt med europæerne, og en tilbagetrækning, der ikke taler hans navn fra NATO USA, til et stort kampagnetema.

Denne strategi kan virke overraskende, i det omfang, at den republikanske kandidat i flere uger meget regelmæssigt er kommet i top i meningsmålingerne mod Joe Biden. Man ville have troet, i et sådant scenario, at det ville have været klogere at undgå splittende emner som NATO.

Trump Merkel
Donald Trumps program i 2023 er ret tæt på 2016. Men den internationale situation er en helt anden.

LOGO meta forsvar 70 Afskrækkelsespolitik | Forsvarsnyheder | Tyskland

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

- Annonce -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler