Vil Tyskland forlade FCAS-programmet for at tilslutte sig det britiske GCAP Tempest?

Times artikel siger, at Tyskland er indstillet på at trække sig fra FCAS-programmet fransk-tysk , at tilslutte sig GCAP sammen med Storbritannien, Italien og Japan, samt at fjerne Berlins modstand mod eksport af Typhoon til Saudi-Arabien. En sådan beslutning, som ville blive truffet af Olaf Scholz, ville føre til en hidtil uset forværring af forholdet mellem Frankrig og Tyskland, måske også med Storbritannien, blot to år efter den australske ubådsepisode. .

Artiklen, offentliggjort i dag af Times hjemmeside, kunne godt have effekten af ​​en bombe, og forårsage en krise i Europa, som der nok aldrig har været i lang tid.

Ifølge ham ville Olaf Scholz have forpligtet sig til at forhandle med London for at tillade Tyskland at tilslutte sig GCAP-programmet, som i forvejen samler, foruden Storbritannien, Italien og Japan.

Berlin ville forberede sin afgang fra FCAS-programmet, og ophævelsen af ​​vetoretten vedrørende emnet Typhoon saudi

Som et tegn på god tro ville Berlin have lagt ophævelsen af ​​de tyske sanktioner, der blokerer for eksport af Eurofighter-krigere, på bordet Typhoon til Saudi-Arabien, som indtil nu forhindrede London i at underskrive en kontrakt på 48 nye jagerfly til kongeriget, hvilket sandsynligvis ødelagde chancerne for Rafale i landet.

Eurofighter typhoon arabie sauudite
Berlin kunne ophæve sit veto mod salg af Eurofighter-jagerfly Typhoon til Saudi-Arabien.

Kilderne til artiklens forfatter, tæt på den tyske regering, ville have indikeret, at den tyske kansler ville frygte en eksplosion af omkostninger omkring FCAS-programmet, for at udvikle en meget effektiv enhed, med en betydelig risiko for fejl på mellemlang sigt. Rute.

Ydermere ville den tyske leder ikke have sat pris på, at den franske styrke tillod Dassault at beholde kontrollen over udviklingen af ​​NGF-demonstratoren, og ville ikke se nogen interesse i at udvikle to enheder af samme type i Europa.

Det er klart, at alle disse oplysninger, der kommer fra anonyme kilder, skal tages med stor forsigtighed. Ingen officiel rapport indikerer faktisk, at FCAS-programmet og med det MGCS til udvikling af fremtidens kampvogn kan være i fare i dag.

Når det er sagt, giver flere overvejelser en vis troværdighed til disse påstande. Alt tyder således i dag på, at Tyskland ville forsøge at minimere sine forsvarsudgifter ud over omfanget af den særlige fond på 100 milliarder euro, der blev annonceret i 2022.

På den anden side er det meget muligt, at Berlin ikke kunne lide de seneste forhandlinger med Paris, hvad enten det drejede sig om FCAS- eller MGCS-programmet, mens Frankrig var særligt fast på de industrielle og teknologiske grænser, der oprindeligt var defineret.

MGCS
Hvis FCAS-programmet skulle vakle, ville MGCS-programmet følge efter.

Desuden dukkede adskillige rapporter op i sidste uge om en tidlig afslutning på det britiske samlebånd Typhoon, uden en ny ordre fra Riyadh.

Berlin i en stærk position til at forhandle med London på baggrund af fransk-tyske spændinger


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar | Tyskland | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. [...] at hvis den britiske linje skulle lukke, hvilket fører til fare for mere end 25 direkte og inducerede arbejdspladser i landet, indtil åbningen af ​​Tempest-linjen, vil det være det samme i Tyskland, med risiko for at se vigtige industrielle færdigheder visne væk. […]

  2. […] Tyskland ville overveje at deltage i Global Combat Air Program (GCAP), der samler det britiske Tempest-program og det japanske FX. Som bevis på engagement kunne Berlin ophæve sine sanktioner mod eksport af Eurofighter-krigere Typhoon til Saudi-Arabien. Afslutningen på denne embargo ville betyde en sandsynlig fiasko for Rafale i landet, der kappes om at levere 54 nye jagerfly mod Storbritannien. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler