General Zaluzhny meget pessimistisk med hensyn til fortsættelsen af ​​krigen i Ukraine i 2024

Modoffensiven er en fiasko, og det er min fejl... Dette er i bund og grund den tale, general Zaluzhny, stabschef og øverstkommanderende for de ukrainske hære holdt siden krigens start, i et interview givet til det britiske ugeblad The Economist.

Efter 12 måneders overspillet eufori, både af de ukrainske myndigheder og af de vestlige medier, efter de spektakulære succeser opnået af de ukrainske krigere i slutningen af ​​sommeren og i foråret 2022, og en overdreven tillid til succesen af ​​en ambitiøs modoffensiv, den nye holdning af manden, der er ophøjet til rang af nationalt ikon af ukrainerne, giver anledning til bekymring.

Den pessimistiske observation af general Zaluzhny, den øverstkommanderende for de ukrainske hære

For generalen fra Kiev gjorde modoffensiven, der startede i maj sidste år, det kun muligt at genvinde, hvad der svarer til 17 km dybde langs frontlinjen, over for et meget mere effektivt russisk forsvarssystem, end den ukrainske generalstab havde forestillet sig. , og efter dets vestlige råd.

Frem for alt erkender Zaluzhny, at han havde satset på virkningerne af en udmattelseskrig for at udhule Kremls beslutsomhed. Men efter 150 dræbte ifølge ham, synes de russiske hære, ikke mere end Vladimir Putins magt, at vakle på deres baser.

General Zaluzhny
Ophøjet til rang af nationalt ikon er general Valery Zaluzhny nu pessimistisk med hensyn til fremtiden for den krig, han fører mod Rusland.

Konflikten har en tendens til at forvandle sig fra en udmattelseskrig til en stillingskrig, hvilket efter den ukrainske stabschefs mening giver en vis fordel på lang sigt for Rusland, som har en stærk forsvarsindustri, en befolkning, der er føjelig. ved eliminering af modmagter og modstandere, og ved eliminering af alle former for protester og ved en forudsigelig udhuling af vestlig bistand, åbenbart under udhuling.

General Zaluzhnys konklusion er også præget af pessimisme, da han, selv om han erkender risikoen ved en sådan taktik, mener, at han skal opretholde en offensiv holdning for at forhindre denne konflikt i at forvandle frontlinjen til grænse i en status quo, som ville betyde afslutningen på Ukraines håb om at genvinde sin territoriale integritet og en strategisk sejr for Vladimir Putin.

Ukrainsk blindhed forværret af vestlige mediedynamikker

Faktum er, at den ukrainske stabschefs bitre observation ikke burde komme som en overraskelse. Faktisk har der i mange måneder været klare tegn, der giver os mulighed for at forstå strategien på den russiske side, men også de ukrainske myndigheders blindhed, badet i en selvforeviget legende om militær og teknologisk overlegenhed støttet af Vesten .

således, fra januar 2023, udgjorde de russiske meddelelser om produktion af kampvogne og pansrede køretøjer nøgleelementer til vurdering af den russiske strategi og tidsplan baseret på en mellem- og langsigtet vision og en bane rettet mod militær overlegenhed gennem mobilisering af industriforsvar og udhuling af Vestlig hjælp til Ukraine.

Leopard 2A4 Ukraine
De hundrede kampvogne Leopard 2 og Challenger 2 sendt af europæerne til Ukraine, var ikke nok til at bryde igennem det defensive system implementeret af general Sourovikin.

Derudover er tætheden af ​​det defensive system indsat af de russiske hære på initiativ af Den russiske general Sergei Surovikin, fra september 2022, tillod Moskvas styrker at etablere en frontlinje, som næsten ikke har bevæget sig siden, undtagen i anledning af taktisk omfordeling, førte Kiev mod en offensiv hvilket kun kunne spare meget dyrt i forhold til mandskab og materialer.

En russisk bane umulig at begrænse for de ukrainske hære

Men i disse områder er de midler, der er til rådighed for Kreml, betydeligt større end dem, der er i hænderne på Zelensky. På den ene side er den russiske offentlige mening nu helt på mental livsstøtte, og bliver hver dag chikaneret af skamløs propaganda, mens alle tilfældige eller uafhængige stemmer er blevet dæmpet.

Samtidig har landet aktivt transformeret sig selv for at absorbere konsekvenserne af vestlige sanktioner så hurtigt som muligt og for at styrke sin krigsøkonomi.

Uralvagonzavod produktionslinje
Den russiske industriproduktion er steget betydeligt i de seneste måneder og kan stige yderligere i de kommende måneder.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær magtbalance | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler