Den første Leonidas mikrobølgekanon leveret til den amerikanske hær af Epirus

Den amerikanske hær har taget den første af 12 prototyper af Leonidas-mikrobølgekanonen i besiddelse, designet af firmaet Epirus, og vinder af konkurrencen om IFPC-HPM-programmet. I de kommende måneder vil amerikanske vanter være i stand til at eksperimentere med systemerne, for at forberede procedurerne og doktrinerne til brugen af ​​dette system designet til at eliminere sværme af droner.

Blandt de mange erfaringer, der er kommet frem fra krigen i Ukraine, er dronernes fremherskende rolle og den trussel, de repræsenterer, bestemt den mest afgørende for at varsle karakteren af ​​militære engagementer i de kommende år.

Den allestedsnærværende dronetrussel i Ukraine

Faktisk griber de nu ind på alle niveauer, lige fra den lille kommercielle drone beregnet til at lokalisere fjendens positioner og justere artilleribeskydning, til langtrækkende supersoniske droner, der har ramt russiske militærflyvepladser op til Engels, inklusive lurende ammunition og droner Geranium langdistanceangreb. engagement, fra infanterikamp til strategiske rækkeviddeangreb.

Derudover har de nu investeret i alle konfliktområder, langt ud over den ukrainske himmel alene, med overflade- og ubådsdroner, der bruges til at angribe russiske skibe og infrastruktur på Krim, og landdroner. Russere ansat til at bryde, eller tværtimod til at underminere , ruter.

Ukrainsk flådedroneangreb Laservåben og rettet energi | Russisk-ukrainsk konflikt | Luftværnsforsvar
Det lykkedes ukrainske flådedroner at skubbe Ruslands magtfulde Sortehavsflåde ud af Sevastopol og ind i russiske havne.

Disse allestedsnærværende droner fik admiral Ben Key, den første søherre i det britiske admiralitet, til at sige for et par uger siden, at et Dreadnought-øjeblik var ved at udvikle sig i dag knyttet til ankomsten af ​​luft-, flåde- og ubådsdroner, nemlig en stor omvæltning, forbundet med ankomsten af ​​en teknologi, der etablerer alle de teknologier og doktriner, der er brugt indtil da.

Admiral Keys forudsigelse er så meget desto mere relevant, da de droner, der bruges i dag i Ukraine, kun er begyndelsen på, hvad de vil være i de kommende år, hvad enten det gælder kapacitet, ydeevne og frem for alt i antal.

Den kommende revolution af dronesværme

Til dato kræver alle droner, der bruges af de russiske eller ukrainske hære, enten en kontroloperatør for at sætte dem i stand til at tilpasse deres adfærd til deres omgivelser, eller de følger en flyve- eller navigationsplan, forudprogrammeret som et missil.

Disse teknologiske begrænsninger gør droner meget modtagelige for jamming, enten ved at miste kontakten med kontroloperatøren eller med navigationssatellitter. Derudover kræver de oftest én operatør pr. enhed, og bruger derfor værdifulde ressourcer i krigstider. Endelig kan de ikke handle på en koordineret måde, selv om de faktisk kan ansættes samtidigt.

dronesværm
Dronesværme har potentialet til dybt at forstyrre militæraktion i de kommende år.

Dette er forskellen mellem en gruppe droner, det vil sige flere droner, der virker samtidigt, men individuelt, og en sværm af droner, hvor hver drones handling bestemmes af gruppen.

Faktisk vil ankomsten af ​​sværme af droner repræsentere et stort spring i kapacitet og teknologi, som let kan beskrives som et Dreadnought-øjeblik, da de vil være i stand til at overvinde de fleste af de forsvarssystemer, der eksisterer til dato. , takket være større autonomi handling, kommunikation mere modstandsdygtig over for jamming, og især af antallet, der mætter systemerne.

Den amerikanske hærs IFPC-HPM-program og Epirus-selskabets Leonidas mikrobølgekanon

For at reagere på denne revolution i støbeskeen bliver adskillige veje undersøgt af verdens største hære. I USA adresseres denne trussel af programmet Indirect Fire Protection Capability, eller IFPC, som har til formål at designe et flerlags- og multivektorforsvar, der er i stand til at modvirke fly, missiler, granater og droner.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Laservåben og rettet energi | Russisk-ukrainsk konflikt | Luftværnsforsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler