Også Tyskland vil have en kampdrone til sin Typhoon

General Ingo Gerhartz, Luftwaffes stabschef, sagde, at det var nødvendigt for Tyskland at udvikle en kampdrone, der er i stand til at støtte Eurofighter Typhoon, og dette et godt stykke tid inden de deadlines, som FCAS-programmet har sat som mål i dag. Et program, der minder om kampdronen, der stammer fra Neuronen, som vil ledsage Rafale Fransk F5 fra 2030.

Under de parlamentariske debatter omkring loven om militærprogrammering 2024-2030, i foråret 2023, tilkendegav det franske ministerium for de væbnede styrker, at det havde til hensigt at finansiere, som en del af version F5 af Rafale, udviklingen af ​​en kampdrone, som til lejligheden ville være afledt af Dassault Aviations Neuron-demonstrator.

For ministeriet er det et spørgsmål om at give de franske luftstyrker et effektivt værktøj til at udfordre adgangsnægtelsessystemerne, som bliver flere, og at overvinde den utilstrækkelige stealth af Rafale på dette område, samtidig med at operationelle muligheder og ydeevne udvides betydeligt.

Neuron kampdronen, som vil ledsage Rafale F5 i 2030

Kapacitetsspringet, som det franske jagerfly vil opnå, som i dag nyder betydelig succes på den internationale scene, giver os mulighed for at betragte denne fremtidige F5-evolution som en reel genstart af flyet, hvilket stort set placerer det på niveau med det mest avancerede fly i verden.øjeblikket, hvad angår operationel ydeevne.

Andre programmer inden for droner blev lanceret sideløbende på Neuron, som en del af LPM 2024-2030, som f.eks. Colibri og Larinae lurer ammunition, hvor er Remote Carrier Expendable lette luftbårne kampdroner fra MBDA.

Rafale Overfaldsneuron
Le Rafale Dassaults F5 vil blive ledsaget af en kampdrone, der stammer fra Neuron-demonstratoren fra 2030.

Faktisk er den operationelle ydeevne af Rafale F5 og dets drone-technosystem vil gøre det til et første system af systemer til de franske luftvåben, men også for eksportkunder fra den nationale forsvarsluftfartsindustri.

Men stillet over for en sådan fremtidig udvikling kunne vi det stille spørgsmålstegn ved behovet for at udvikle FCAS-programmet, eller i det mindste på det omfang, der i øjeblikket er annonceret vedrørende dronesøjlen.

Faktum er, at den kapacitet, som vil blive tildelt NGF gennem FCAS, vil være meget større end den, der vil være tilgængelig for Rafale, understøttet af Neuron, Remote Carrier og Eurodrone RPAS, og vil tillade dette system at etablere sig i 2050 og derefter.

Som for Rafale F5 og dets droner, det vil give de franske hære og dets industrikunder mulighed for at have en betydelig operationel fordel indtil 2045 eller 2050, og ankomsten af ​​FCAS.

En kampdrone til Eurofighters Typhoon af Luftwaffe

Det er i denne sammenhæng statsoverhovedet-større fra Luftwaffe, det tyske luftvåben, generalløjtnant Ingo Gerhartz talte, for et par dage siden, til fordel for udviklingen af ​​en kampdrone for at fuldende Eurofighter-serien Typhoon hvem, ligesom Rafale French, skal holde stregen frem til 2045, og som lider under de samme svagheder som det franske fly med hensyn til diskretion.

kampdrone-demonstrator DS Lout Aibus DS
Ved at præsentere DS Lout i 2019 viste Airbus DS stor tillid til sine evner til at udvikle en autonom stealth-kampdrone.

Da Luftwaffes behov og operationelle virkelighed er meget tæt på de franske luftstyrkers behov, er det ikke overraskende, at general Gerhartz også anbefaler udviklingen af ​​en Loyal Wingman-type kampdrone. , for at komme og støtte dens Typhoon og udvide sine muligheder.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Drones de combat | Allemagne | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. Denne tale fra det tyske CEMAA skal også analyseres i lyset af de seneste erklæringer fra dets Mindef, som ønsker at gøre den tyske hær til "rygraden" i det europæiske forsvar. Denne målsætning vil nødvendigvis blive ledsaget af en industriel strategi, der sigter mod at genvinde Frankrigs nuværende lederskab inden for forsvarsindustrien.

    • Jeg tror, ​​at fransk lederskab i Europa med hensyn til forsvar kun eksisterer i hovedet på franskmændene. Tyskerne, men også englænderne, italienerne, skandinaverne, for ikke at tale om østeuropæerne, har en helt anden vision om en hær med 200 kampvogne, og ingen andre bæltepansrede køretøjer.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler