Kan Sverige gentiltræde FCAS-programmet efter at have forladt det britiske GCAP?

De svenske myndigheder har bekræftet landets endelige tilbagetrækning fra GCAP-programmet for at gennemføre en refleksion understøttet af flere undersøgelser frem til 2031 og voldgift vedrørende den potentielle udvikling af en efterfølger til JAS 39 Gripen.

Men svensk samarbejde med Frankrig, inden for rammerne af FCAS-programmet, om at udvikle et højtydende enmotoret jagerfly, ville åbne mange muligheder.

I juli 2019, et år senere præsentationen af ​​6. generation Tempest fighter og dets FCAS-program af BAe, Leonardo, Rolls-Royce og MBDA under Farnbourouh 2018-showet, Stockholm havde annonceret at tilslutte sig det britiske program. Det var dengang det første stævne opnået af London, mod det fransk-tyske FCAS.

Minimumstilnærmelsen mellem Sverige og det britiske FCAS Tempest-program i 2019

For Saab og de svenske myndigheder havde denne fusion til formål at undersøge konvergenser med hensyn til teknologiske mursten, som en del af dets eget nye generations jagerprogram, der efter 2040 skulle erstatte JAS 39 Gripen E/F, som stadig var i prototypestadiet på det tidspunkt. tid.

Ankomsten af ​​Stockholm blev præsenteret af London som en kæmpe succes, der bryder dens isolation på det tidspunkt, hvor Spanien allerede bankede på døren til det fransk-tyske FCAS. For Sverige var ambitionerne derimod langt mere afmålte med en investeringsplan på knap 60 millioner euro for at finansiere et forskningscenter i Storbritannien.

Siden da er FCAS-programmet blevet dybt forvandlet med den successive ankomst af Italien og derefter Japan, hvilket gør det til den nøjagtige pendant til FCAS, som nu samler, foruden Frankrig og Tyskland, Spanien som en partner for fulde rettigheder og Belgien , med observatørstatus.

FCAS Tempest Farnbourouh 2018
The Tempest og dets program, kaldet FCAS, var stjernerne i 2018 Farnbourouh Air Show

Sverige på sin side tog en vis afstand fra FCAS, som siden er blevet til Global Combat Air Program eller GCAP, for at trække sig fra incitamentet for et år siden/ Det trak sig endeligt endeligt tilbage i dag, som bekræftet af en svensk embedsmand under Chatham House-møderne Regler ved International Fighter Conference, som fandt sted i Madrid for et par dage siden.

En deadline til 2031 fastsat af Stockholm for at mægle om den potentielle efterfølger til JAS 39 Gripen

For de svenske myndigheder er det nu nødvendigt at tage sig tid til at vurdere deres muligheder, indtil 2031 og lanceringen af ​​programmet, som vil udvikle den potentielle efterfølger til Gripen, eller ej. I mellemtiden vil der blive udført tekniske og operationelle undersøgelser for at overvåge dette fremtidige program.

Uden at dette er åbenlyst annonceret, forstår vi halvhjertet, at Stockholm stiller spørgsmålstegn ved relevansen af ​​endnu en gang at udvikle et autonomt jagerfly, og påtager sig betydelige omkostninger og begrænsninger, især nu hvor landet forbereder sig på at blive medlem af NATO og ikke længere er forpligtet, som tidligere ved sin neutralitet.

Ydermere er det sandsynligt, at de finske, norske, men også tjekkiske beslutninger om at vende væk fra Gripen E til fordel for den amerikanske F-35A, vejer tungt i de overvejelser, der foretages i landet, som strengt taget ikke længere taler. , den rolle, der var hans i Skandinavien under den kolde krig.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW