Har SSN-AUKUS-programmet ekstra omkostninger på 25 % skjult i synligt?

Kaptajn Lincoln Reifsteck, som leder integrations- og anskaffelsesprogrammet i AUKUS Alliance, gav detaljer om leveringsplanen for Australiens fremtidige atomangrebsubåde, især for dette, der vedrører de tre amerikanske ubåde af Virginia-klassen, som vil blive solgt af Washington til Canberra mellem 2032 og 2038. Problem: de fremsendte oplysninger afslører uundgåelige ekstraomkostninger på mindst 25 % i forbindelse med dette program.

Politisk og kommercielt, den måde, som den tidligere australske premierminister, Scott Morrison, havde ledet hans hemmelige forhandlinger omkring AUKUS-programmet og til skade for Frankrig, er meget tvivlsomt. På den anden side giver den grundlæggende voldgift, at gå fra konventionelt drevne ubåde til atomdrevne ubåde, meget mening, for et ø-land omkranset af tre oceaner, i hjertet af det mest eksplosive teater på planeten lige nu.

Men, og måske på grund af et illegitimt design, blev SSN-AUKUS-programmet, som skulle give Australien mulighed for at erhverve en flåde på otte atomangrebsubåde mellem nu og 2032 og 2048, medudviklet, herunder tre af den amerikanske Virginia-klasse og fem nye SSN med Storbritannien, synes kæmper for at finde din balance perfekt.

SSN-AUKUS, et $350 milliarder program for Australien

Dette er især tilfældet på budgetområdet, mens de seneste skøn viser en samlet omkostning for dette program på omkring 350 milliarder dollars (i 2023 australske dollars) over hele dets levetid, dvs. mere end 3 gange prisen for programmet på 12 konventionelle angreb -klasse ubåde forladt under påskud af dets omkostninger anset for "faraoniske" af den australske direktion.

SSN-AUKUS vil også erstatte den britiske klog
SSN-AUKUS atomangrebsubåde vil udstyre den australske flåde, men også erstatte SSN'erne i den klogeste klasse fra Royal Navy

Denne ubalance vil sandsynligvis forværres i de kommende måneder og år, pga nogle detaljer offentliggjort af kaptajn Lincoln Reifsteck, i spidsen for AUKUS integrations- og opkøbsprogram, under Naval Submarine Leagues årlige symposium, som blev afholdt i sidste uge.

Søofficeren detaljerede faktisk leveringsplanen for australske ubåde. I 2032 vil den australske flåde således modtage en første Virginia Block IV-klasse atomangrebsubåd, som vil blive taget fra den amerikanske flådes opgørelse. Et andet skib af samme klasse vil blive overført til Royal Australian Navy i 2035.

I 2038 vil den tage en tredje Virginia i besiddelse, ny denne gang, og relateret til blok VII. Efter dette, fra 2041 til 2049, 5 ubåde af typen SSN-Aukus vil blive leveret til den australske flåde med et skib hvert andet år. Den første vil blive bygget i Storbritannien, de andre fire, ser det ud til, vil være i Australien.

Udskiftningen af ​​de første australske Virginia-klasse ubåde fra 2055

Indtil videre virker intet særligt problematisk. Dette bliver tilfældet, når vi tilføjer, at Virginia Block IV'erne begyndte at blive leveret til den amerikanske flåde i 2020, og vil blive leveret frem til 2026. Det betyder, at de to ubåde, som vil blive solgt fra lejlighed til den australske flåde, vil have mellem kl. 6 og 15 års tjeneste i den amerikanske flåde, med en spidssandsynlighed mellem 9 og 11 år, for begge skibe.

Virginia SSN
De første to australske SSN'er vil være brugte Virginia Block IV'er, som vil have mellem 6 og 15 års tjeneste, når de ankommer til Australien.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. hej, jeg har svært ved at integrere omkostningerne ved dette program, fordi 209 milliarder euro for 8 ubåde, det er mere end 25 milliarder pr. ubåd? selvom vi tæller omkostningerne til udvikling og MCO og resten med, er det i australiernes interesse. køb fransk det er meget billigere og lige så godt...

  2. @jean coil
    Interessen for australierne, hvis vi kan tale om interesse, er at blive i den angelsaksiske klub. Jeg tror ikke på, at australierne selv en dag besluttede at skifte leverandør. De lod sig narre af England, som de ikke kan skille sig fra. Boris Johnson var ved magten dengang, og skæv som enhver angelsaksisk politiker kan være, overbeviste han amerikanerne. Spørgsmålet var frem for alt økonomisk, til fordel for englænderne og amerikanerne, da det var Australien, der betalte ud. AUKUS selv er en falsk alliance, som ikke tjener noget formål, især ikke i lyset af væksten og styrken af ​​den kinesiske flåde. AUKUS tillader kun englænderne, altid dem, at sætte en fod i Stillehavet, selvom de kun har Pitcairn som territorium, og langt i syd. Hvad angår australierne, er de ude af stand til at indtage deres plads i Sydøstasien, som omfatter Indo-Stillehavet.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler