Hangarskibe, ubåde, Eurofighter Typhoon : Spanien vil påtvinge sig selv i Türkiye

Den tyrkiske forsvarsminister Yasar Gular bekræftede, at Ankara var i forhandlinger med Madrid og London om anskaffelse af omkring fyrre Eurofighter-jagerfly. Typhoon, for at modernisere landets luftvåben.

Denne meddelelse kommer efter, at andre forhandlinger med Madrid om konstruktionen af ​​et søsterskib til TCG Anadolu helikopterskibet og teknologioverførsler inden for AIP-fremdrift til ubåde blev afsløret i de sidste uger.

Hvad med disse meddelelser, og hvad ville de industrielle, militære og politiske konsekvenser være, hvis de blev bekræftet?

Hvis Spanien med en forsvarsindsats på kun 1,3 % af BNP langt fra er den mest ambitiøse allierede i NATO. Det er derimod ikke tilfældet for sin forsvarsindustri.

Det ser således ud til, at Madrid er det tredjemest investerede land i European Defense Fund-programmer, hvor Spanien deltager i 74 forskningsprojekter og mere end 300 millioner euro investeret af Madrid, efter Italien med 320 mio. EUR og Frankrig i spidsen med 360 mio. €.

Navantia Flight III destroyer
Navantia har opbygget et ry for kommerciel og industriel effektivitet på overfladebekæmpelsesmarkedet i de seneste år og har registreret adskillige eksportsucceser.

Frem for alt har spanske forsvarsindustriister i de senere år, meget støttet af landets myndigheder og den pulserende forsvarsminister Margarita Robles, vist exceptionelle kvaliteter for at øge deres færdigheder og gøre krav på afgørende markeder, både inden for pansrede køretøjer og kampskibe eller endda inden for militær aeronautik og elektronik om bord.

For at understøtte sådanne ambitioner, med et så begrænset forsvarsbudget, er det indlysende, at de store spanske forsvarsproducenter er meget afhængige af deres succes på eksportmarkederne. Indtil videre har væddemålet været en vindende for Madrid, især med Navantias talrige succeser inden for kampskibe.

Men mens det internationale marked for forsvarsmateriel har en tendens til at strammes, med ankomsten af ​​nye aktører, der er meget støttet af deres stater som Sydkorea og Tyrkiet, er den stadig hårde konkurrence fra traditionelle aktører og stormagter, der stadig mere investerer i at udvide deres sfære. indflydelse, må Madrid fordoble sin aggressivitet for at holde sin forsvarsindustri på den tomme bane.

Det er i denne sammenhæng, at adskillige på hinanden følgende meddelelser og indiskretioner i de seneste uger viser en tilnærmelse mellem den spanske forsvarsindustri og Tyrkiet for flere store programmer.

Et andet hangarskib af Anadolu-klassen, TCG Trakya

Forsvarsindustrielt samarbejde mellem Madrid og Istanbul er strengt taget ikke nyt. Således er det nye hangarskib fra den tyrkiske flåde, dene TCG Anadolu gik i drift i april 2023, og i dag amaril-skib fra den tyrkiske flåde, er afledt af Juan Carlos I-klassen af ​​hangarskibe designet af Navantia.

LHD Anadolu klasse helikoptervogn
TCG Trakya vil ligesom TCG Anadolu bruge kampdroner som helikoptere

Frataget F-35B efter at være blevet sat under amerikansk sanktion efter erhvervelsen af ​​et russisk S-400 luftforsvarsbatteri, har Anadolu udviklet sig til nu at fungere som et overfaldshelikopter med den kommende kapacitet til at implementere kampdroner, såsom TB3 on-board MALE drone og den høje subsoniske drone Kizilelma.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våbeneksport | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler