Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmerne?

Portugisiske myndigheder har meddelt, at de vil henvende sig til den amerikanske F-35 for at erstatte deres jagerflåde i øjeblikket udstyret med F-16. Det er det 14. europæiske land, der henvender sig til Lockheed-Martins stealth-jagerfly, som er blevet den de facto europæiske standard på det gamle kontinent, hvad angår kampfly. Hvordan kan vi forklare denne hidtil usete amerikanske succes, og hvad er og bliver konsekvenserne for fremtiden for den militære luftfartsindustri på det gamle kontinent?

« NATO's solidaritetsklausul er artikel 5, ikke artikel F-35! »Det var i disse vendinger, at ministeren for de franske væbnede styrker, Florence Parly, i 2019, under en tale i Atlantic Council, forsøgte at bringe Donald Trumps administration tilbage til mere retfærdige positioner med hensyn til det pres, den lagde på europæerne for at købe Lockheed-Martin stealth fighter.

På det tidspunkt var den dominerende idé i Frankrig, at F35'erens succes i Europa først og fremmest blev forklaret med det pres, som Washington og NATO udøvede på dets allierede, til skade for europæiske fly: den svenske Gripen, Eurofighter Typhoon europæiske og den Rafale français.

Fire år senere, mens den nye Biden-administration har været meget mindre insisterende i at påtvinge jagerflyet i Europa, er det klart, at F-35-dynamikken langt fra forsvinder. Desuden, efter Grækenland for et par måneder siden, derefter Rumænien og Tjekkiet for et par uger siden, Portugal har netop annonceret, at det vil henvende sig til Lockheed-Martin-jageren at erstatte sine aldrende F-16'ere og dermed blive det 14. europæiske land, der har erklæret sig for dette fly.

Historien om F35-tsunamien i Europa

Siden de første europæiske ordrer fra de britiske, hollandske, italienske, danske og norske programpartnere har Lockheed-Martin stealth jagerflyet etableret sig overalt, hvor den er blevet foreslået, i Europa og andre steder.

F-35A USAF
Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmerne? 4

I Europa, ud over ordrer fra disse første 5 lande fra begyndelsen af ​​2010'erne, var det Polens tur i 2018, derefter Belgien i 2019, til at henvende sig til enheden.

I 2021 var det Schweiz, der vendte ryggen til Rafale Fransk, selvom den blev præsenteret som en favorit af den schweiziske presse, til at erhverve F-35, efterfulgt af Finland i 2022, til Sveriges store fortvivlelse, der håbede på at bygge et stærkt industrielt og defensivt partnerskab omkring Gripen E/F med sin nabo som den deler meget mere end en grænse med.

Grækenland, Rumænien, Tjekkiet, Portugal: en stigning i F-35 i 2023

Men det mest bemærkelsesværdige år, hvad angår europæiske opkøb af den amerikanske F-35, vil utvivlsomt være 2023. Efter i begyndelsen af ​​året bekræftede Athen sin hensigt om i de kommende år at bestille F35A til at erstatte en del af dens F-16, Rumænien og derefter Tjekkiet gjorde det samme et par måneder senere.

Endelig, i denne uge, har Portugal, den sidste historiske bruger af den amerikanske F-16, der ikke har krydset Rubicon, netop annonceret sin beslutning om snart at erstatte sine jagerfly med Lockheed-Martin F-35A.

To tredjedele af de europæiske luftstyrker udstyret med F35 i 2030

Faktum er, som nævnt i en tidligere artikel, er det mere end sandsynligt, at i 2030 vil kun 7 eller 8 luftstyrker af de 25 luftstyrker i Europa ikke være udstyret med den amerikanske stealth-jager: Frankrig, Kroatien og måske Serbien, som vil operere på Rafale ; Sverige og Ungarn med en flåde af Gripen; Slovakiet, Slovenien og måske Bulgarien, på F-16.

RAfale og Gripen
Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmerne? 5

I dag er der to ubekendte om emnet. Spanien på den ene side, selvom det er en åben hemmelighed, da Madrid ikke har andet valg end at vælge F-35B til at erstatte sin Harrier II, og Østrig på den ene side. har besluttet fremtiden for sin flåde af Typhoon Blok 1.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Tyskland | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler