Tirsdag den 5. marts 2024

Rafale ville ikke interessere de kasakhiske luftstyrker

- Annonce -

Påstanden om, at Astana og Paris havde åbnet diskussioner om anskaffelse Rafale jagerfly til de kasakhstanske luftstyrker, blev afvist i en brief offentliggjort af Tass Agency. Men hvis de indledende oplysninger manede til forsigtighed, gør benægtelsen, formidlet af det russiske pressebureau, lige så meget.

For et par dage siden rapporterede oplysninger, som oprindeligt blev offentliggjort af efterretningstjenestens onlineside, at Frankrig havde åbnet diskussioner med de tidligere republikker i Centralasien, Kasakhstan og Usbekistan, angående den mulige anskaffelse af jagerfly Rafale for at modernisere deres respektive jagerflåder.

- Annonce -

Overraskende i starten blev dette efterfølgende bekræftet af den meget seriøse og velinformerede Michel Cabirol fra den økonomiske side latribune.fr, der tilføjede, at emnet var blevet direkte rejst af den franske præsident, Emmanuel Macron, i anledning af hans officielle rundvisning i Centralasien i begyndelsen af ​​november .

Den forbløffende benægtelse offentliggjort af Tass-agenturet

Disse oplysninger blev afvist i dag vedrørende Kasakhstan. Ikke Astana eller af præsident Tokaievs tjenester, men af ​​det russiske agentur TASS , med henvisning til Yerzhan Nildibayev, den øverstkommanderende for det kasakhiske luftforsvar og også leder af landets våbenanskaffelsesafdeling.

RAfale F3R
Astanas erhvervelse af franske jagerfly ville være en handling af stor politisk betydning.

Ifølge det russiske agentur afviste den kasakhiske embedsmand, at der blev ført diskussioner mellem hans land og Frankrig om anskaffelse af Rafale krigere, der blev betragtet som for dyre. Han specificerede yderligere, at Astana forblev på linje med sin hensigt om at erhverve omkring ti Su-30SM jagerfly fra Rusland, netop for at modernisere sine luftstyrker.

- Annonce -

Det er rigtigt, at det russiske tunge jagerfly er meget billigere end det franske Rafale , med en gennemsnitlig eksportpris på mellem 40 og 50 millioner dollars, halvt så meget som det franske jagerfly. Men hvis de første oplysninger kunne rejse visse spørgsmål, rejser afslaget, offentliggjort af Tass-agenturet, endnu flere.

Alt tydede således ifølge tribunen på, at diskussioner omkring denne mulighed fandt sted på det højeste politiske niveau i staten. Mens det for at modbevise det, var det russiske pressebureau kun i stand til at citere en operationel person, som, selv om han forvaltede kasakhiske opkøb, meget vel kunne have været udelukket på dette niveau fra diskussionerne.

Su-30Sm kasakhisk luftvåben
Det kasakhstanske luftvåben stiller allerede med Su-30SM'er, såvel som en ekstremt heterogen flåde af sovjetiske jagerfly, der spænder fra Mig-23 til Su-27, inklusive Su-25 og Mig-31.

LOGO meta defense 70 jagerfly | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

- Annonce -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artiklerGRATIS
metaforsvar
SE