Kinesisk militærindustri ville overgå Vesten i 2023, ifølge Pentagon-rapporten

"Kinas militærindustri producerer nu mere forsvarsudstyr end industrien i USA, dets Stillehavsteaterallierede og dets europæiske allierede tilsammen." Det er i disse vendinger, at den nye amerikanske nationale forsvarsindustrielle strategi, som i øjeblikket er ved at blive færdiggjort af Pentagon, stiller problemet med den ugunstige balance mellem industri og kapacitet, som vil gælde for amerikanske styrker i Stillehavet, som står over for Kina.

Mens han talte en sidste gang til forsvarskomitéens stedfortrædere, erklærede admiral Pierre Vandier, stabschef for den franske flåde, i august 2022, at inden for 10 år, den kinesiske flåde ville være numerisk 2,5 gange bedre end den amerikanske flåde, mens hun ifølge ham modtog, svarende til den franske flåde hvert 4. år i nye skibe.

Ifølge den franske generalofficer ville det kun være muligt, stillet over for en sådan hydra i støbeskeen, at konfrontere den ved at samle alle vestlige flåde- og luftstyrker i håbet om at begrænse denne trussel. Denne erklæring, selv om den bevidst er designet til at gøre indtryk hos en stabschef kun et stenkast fra pensioneringen, kunne godt i sig selv være for optimistisk.

kinesisk militærindustri ny korvette
Konstruktionen af ​​en ny type stealth-korvette kunne observeres på Kinas Liaonan-skibsværfter. Den teknologiske kløft mellem kinesisk og vestlig produktion har en tendens til at skrumpe hurtigt.

Faktisk ifølge en Pentagon-rapport under forberedelse, herunder uddrag blev angiveligt indhentet af Politico-journalister, kunne det godt være, at kinesisk militærudstyrsproduktion vil overstige USA's, men også produktionen af ​​alle dets førende allierede i Stillehavsteatret (Australien, Sydkorea, Japan, New Zealand, Filippinerne og Taiwan) og europæiske, i de fleste af de vigtigste områder af militær aktion.

Kinas militærindustri producerer mere end USA og dets allierede tilsammen

Som led i udarbejdelsen af ​​den første nationale industrielle strategi, ledet af lederen af ​​Pentagon-opkøb, William LaPlante, har Pentagon-tjenesterne faktisk tegnet et yderst alarmerende billede vedrørende den sammenlignende produktion af forsvarsudstyr i amerikansk industri, og af den kinesiske militærindustri.

Ikke overraskende meddeler rapporten, at den kinesiske industriproduktion er meget betydeligt højere end dem, der støttes af amerikansk industri, selvom den anerkender, at amerikansk udstyr er overlegent end det, der er i tjeneste i de kinesiske hære. .

Rapporten vurderer frem for alt, at den kumulative forsvarsindustrielle produktion i USA, dets Pacific Theatre-allierede såvel som dets europæiske NATO-allierede også ville være numerisk lavere end forsvarsindustriens. Det kinesiske forsvar, uden at risikere at give en kvantificeret vurdering af den pågældende ubalance.

J-20
Kina er det eneste land, bortset fra USA, der massivt implementerer et indenlandsk designet stealth-jagerfly, J-20.

Denne erklæring fremhæver betydelige fremtidige vanskeligheder for vestblokken. Først og fremmest tjener en tilføjelse af europæisk produktion til denne beregning mere til at styrke demonstrationens effektivitet end til at afspejle en reel magtbalance.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Actualités Défense | Alliances militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler