Kinas nye PL-17 luft-til-luft missil, med en rækkevidde på mere end 350 km, ville være operationelt

Nylige billeder, udgivet af People's Liberation Army, viser J-16 tunge jagerfly bevæbnet med det nye PL-17 missil luft til luft på meget lang rækkevidde. Ankomsten af ​​dette missil kunne markant transformere den taktiske virkelighed i dette teater ved at skubbe amerikanske og allierede støttefly rundt om Taiwan med flere hundrede kilometer tilbage.

Stillet over for truslen fra flåder af sovjetiske supersoniske bombefly Tu-16 Badger, Tu-22 Blinder og ankomsten af ​​den nye og frygtede Tu-22M Backfire betroede den amerikanske flåde i slutningen af ​​60'erne Hugues Aircraft selskab, designet af et unikt luft-til-luft missil.

F14 AIM54 luft-til-luft missiler | Forsvarsnyheder | Jagerfly
AIM-54 Phoenix-missilet og F-14 Tomcat var det første multi-target BVR-kampsystem i historien.

Meget tungere end AIM-7 Sparrow og AIM-9 Sidewinder, som dengang udstyrede amerikanske jagerfly, repræsenterede AIM-54 Phoenix-missilet frem for alt en reel teknologisk bedrift for den tid, udstyret med en radarsøger, der muliggjorde F-14 Tomcat, som var i stand til at affyre flere missiler samtidigt mod flere forskellige mål. Således udstyret kunne en Tomcat engagere og ødelægge 6 sovjetiske supersoniske bombefly fra mere end 160 km væk, med et missil, der rejser på mere end Mach 4.

Arvingerne af AIM-54 Phoenix langtrækkende luft-til-luft missil

Selvom Phoenix med afslutningen af ​​den kolde krig aldrig behøvede at gøre, hvad den var designet til at gøre, gav dens teknologiske fremskridt anledning til en ny generation af luft-til-luft missiler med aktiv radarstyring, designet til at opfange op til 100 km og derover, modstridende kampfly, inklusive agile jagerfly. Tiden for BVR, Beyond Visual Range, luftkamp var kommet, med missiler som den amerikanske AIM-120 AMRAAM, den franske MICA eller den russiske R-77.

Disse missiler repræsenterede imidlertid mere en udvikling af mellemdistance-luft-til-luft-missiler med semi-aktiv radarstyring, såsom den amerikanske Sparrow, den britiske Skyfkash eller den franske Super 530, end arvinger til Phoenix. I dette område var det den sovjetiske R-37, NATO-kode AA-13 Arrow, som kunne drage fordel af det, med en rækkevidde på 150 km, aktiv radarføring og et design, der havde til formål at eliminere vestlige støttefly, som AWACS eller tankfly.

Su-35s affyrer et R-37M missil
Su-35s og R-37M-parret har vist sig effektive i Ukraine, herunder mod ukrainske jagerfly, der opererer i meget lav højde og høj hastighed.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Missiles Air-Air | Actualités Défense | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. Vi har ingen verificerede oplysninger om meteorens reelle kapacitet ud over dræbningszonen og en kommerciel rækkevidde. I betragtning af strukturen af ​​dette missil er det meget sandsynligt, at dets rækkevidde langt overstiger teorien (lidt ligesom SCALP'erne med nationale eller eksportversioner)

    • Der er stadig nogle oplysninger, der ikke er vildledende, såsom missilets størrelse, som udelukker muligheden for, at det kan overskride 200/220 km isoniveau rækkevidde. Sagen med Scalp-eksport er anderledes, fordi eksporterede krydsermissiler ikke må overskride en rækkevidde på mere end 300 km. Dette er grunden til, at PL-17, R-37M og andre LREW'er er eller vil være meget mere imponerende. På et tidspunkt skal du opbevare det nødvendige brændstof.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler