Den russiske militære trussel mod Europa vil være kritisk fra 2028, ifølge polsk sikkerhed.

For lederen af ​​BBN, det polske nationale sikkerhedsbureau, der står over for den russiske militærtrussel, har europæerne kun tre til fem år til at reagere på genopbygningen af ​​deres militære redskaber og undgå en ny konflikt. kommer for at ramme Europa, denne gang involverer medlemmer af NATO.

Langt fra at være særlig alarmerende, deles denne analyse af et voksende antal rapporter, som udtrykker bekymring over industri- og mobiliseringskapaciteten i Rusland, mens europæerne synes fastlåst i en fejlagtig opfattelse af truslen og dens tidsplan.

Mens mange for blot et par måneder siden lovpriste de ukrainske hære og vestlig støtte til Kiev for at indeholde en formodet russisk trussel i fuld opløsning, har stemningen ændret sig radikalt i de seneste måneder omkring disse emner.

Mellem den hurtige og vedvarende fremgang af den russiske forsvarsindustri, Kremls kontrol over landets befolkning og den offentlige mening og den påviste opløsning af vestlig støtte til de ukrainske væbnede styrker, er pessimismen nu påkrævet med hensyn til denne konflikt med i bedste fald håb om en frossen front, som ville gøre det muligt for Kiev at bevare sin uafhængighed, hvis ikke hele sit territorium.

Den hurtige genopbygning af de russiske hære, hvis konflikten i Ukraine skulle ende, eller miste intensitet

Ud over det åbenlyst delte ansvar omkring denne situation, mellem ukrainere, der er for sikre på deres styrker og russiske svagheder, amerikanere bundet i indenrigspolitiske overvejelser, og europæere, der er hurtigere til at give råd end våben og ammunition, den forudsigelige afslutning på konflikten i Ukraine eller dens stabilisering , skaber nye bekymringer i Europa.

Leopard 2A4 ukrainsk
Europæisk oprustning ankom bestemt for sent og i for få antal til at tillade en effektiv sejr for Ukraine mod Rusland.

Faktisk, hvis den nuværende dynamik fortsætter, vil de russiske hære være i stand til hurtigt at genopbygge deres operationelle kapaciteter, når konflikten er afsluttet, med et land udelukkende fokuseret på en krigsøkonomi og den offentlige mening under kontrol. På samme tid, på trods af amerikanske og europæiske løfter om støtte indtil Kyivs totale sejr, har ingen af ​​dem taget mål for den transformation, som denne konflikt har forårsaget i europæisk geopolitik.

Med en russisk forsvarsindustri, der har ganget med to, nogle gange med tre eller mere, dens produktionshastigheder af forsvarsudstyr, russiske hære har foretaget deres vanskelige transformation med smerte i Ukraine, og et Kreml i fuld tillid, udsigterne til en hurtig genopbygning af russisk militære kapaciteter efter afslutningen eller fastfrysningen af ​​konflikten i Ukraine, bekymrer nu de vestlige tjenester med ansvar for disse spørgsmål.

Tre til fem år for at imødegå udviklingen af ​​russisk militær trussel, siger lederen af ​​det polske nationale sikkerhedskontor

Sådan viste lederen af ​​det polske nationale sikkerhedsbureau (BBN), Jacek Siewiera, også ministerdelegeret tilknyttet landets præsidentskab, at han var mest bekymret, for ikke at sige pessimistisk, da han blev udspurgt af en journalist om en rapport udarbejdet af det tyske råd for udenrigsrelationer (DGAP).

Ifølge dette dokument ville NATO have en periode på 5 til 10 år til at reagere på den hurtige udvikling af den russiske trussel og dermed forhindre en ny krig i at bryde ud i Europa, på initiativ af et Rusland i fuld tillid, der havde fundet tilstrækkeligt militære redskaber til at angribe visse lande i Den Atlantiske Alliance, såsom de baltiske lande.

Russisk militær trusselindustri Uralvagonzavod
Den russiske militærindustrielle produktion er fordoblet, nogle gange tredoblet og mere, siden konflikten i Ukraine startede. ifølge den russiske premierminister Mikhail Mishustin.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær magtbalance | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler