Lørdag den 2. marts 2024

Polske ubåde: Sydkorea leder den store offensiv

- Annonce -

I adskillige år var ORKA-programmet for polske ubåde dygtige til månevandring, idet de foregav at bevæge sig fremad, men forblev uomtvisteligt fastfrosset, og lod franskmændene fra flådegruppen, tyskerne fra TKMS og svenskerne fra Kockums jage, hvad der syntes godt at være blot en hare.

Efter denne lange og opslidende periode med forsinkelser blev programmet relanceret på grundlag af nye specifikationer i foråret 2023 og åbnet for nye ikke-europæiske spillere. Især syntes dette nye program at være designet til at give Polens nye nøgleforsvarspartner, Sydkorea, mulighed for at deltage i det eller endda påtvinge sig selv. At dømme efter de forslag, som Hanwha Ocean har fremsat i de seneste dage, har Seoul ingen intentioner om at gå glip af muligheden for at registrere en første eksportsucces for sin KSS-III Dosan Anh Changho ubåd.

- Annonce -

Hanwha Oceans meget attraktive tilbud til den polske ubådsflåde

Det skal siges, at Hanwha Ocean ikke tøvede med at trække alt for at forføre Warszawa , uanset hvilken regering, der vil præsidere over den endelige beslutning. Således bliver de foreslåede ubåde udover et AIP-system udstyret med lithium-ion-batterier. Dette er et sandsynligt svar på Naval Groups nylige meddelelse om deres Scorpene Evolved , også nu udstyret som standard med disse nye, meget mere effektive batterier.

Polske ubåde Scorpene udviklede sig
Scorpene Evolved, fra Naval-gruppen, tilbydes naturligt med Lithium-ion-batterier, for at få større dykkerautonomi, højere hastighed og mulighed for hurtig og forenklet genopladning.

Derudover indeholder det sydkoreanske forslag en meget vigtig industriel komponent, som det også er tilfældet for forslagene vedrørende lokal konstruktion i Polen af ​​K-2PL kampvogne, K-9PL selvkørende kanoner og K239 langtrækkende artillerisystemer. . Tilbuddet omfatter især opførelsen af ​​et kompleks, der muliggør konstruktion og vedligeholdelse af ubådsflåden, og endda dens udvidelse, hvis det er nødvendigt.

Men det mest differentierende punkt, sammenlignet med europæiske tilbud, vedrører bevæbningen af ​​de ubåde, som Hanwha Océan tilbyder. Faktisk foreslår Seoul intet mere, intet mindre, end at overføre dens tre-akse doktrin til Polen, designet til at give Sydkorea en betydelig konventionel afskrækkelseskapacitet over for den nordkoreanske nukleare trussel.

- Annonce -

Til dette kan KSS-III'erne, der tilbydes den polske flåde, udstyres med de samme lodrette siloer og de samme krydstogt- og ballistiske missiler, som bevæbner og vil bevæbne de sydkoreanske skibe . ifølge treakse-doktrinen være i stand til at ramme modstanderens nukleare affyringssteder, før de kan affyre deres missiler, for at reducere antallet af potentielle vektorer til et antal, der kan indeholdes af landets (og NATO's) luft- og missilforsvar.

Transponering af den sydkoreanske 3-akse doktrin til det europæiske teater

Denne kapacitet er så eksklusiv, mens ingen europæisk ubåd er udstyret med sammenlignelig ammunition, at den ved første øjekast virker attraktiv for Warszawa, som må stå over for magtstigningen i de russiske hære, herunder på det nukleare område. Men som vi nævnte i en artikel om den sydkoreanske tre-akse doktrin , er det meget vanskeligt at overføre til det europæiske teater, over for Rusland.

Hyunmoo 4-4 SLBM missil
Sydkoreas Hyunmoo 4-4 SLBM'er er designet til at eliminere potentielle nordkoreanske atomangrebsaffyringssteder, før de kan affyre deres missiler.

LOGO meta defense 70 ubådsflåde | Forsvarsnyheder | Air Independent Propulsion AIP

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter

- Annonce -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle artikler uden reklame , fra 1,99 €.


- Annonce -
Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler