NATO's AEGIS Ashore anti-missilsted i Polen snart operationelt, men mod hvad?

Lanceret i 2009, AEGIS Ashore anti-missil site, bygget nær Redzikowo i det nordlige Polen, nær Østersøkysten og vest for Gdansk, repræsenterer den anden installation af denne type indsat af NATO i Europa, efter at et første sted i Rumænien, på Deveselu Air Base, blev erklæret operationelt i 2016.

Redzikowo NATO AEGIS Ashore anti-missil site snart operationelt

Ligesom Aegis-systemet, der udstyrer den amerikanske flådes Arleigh Burke-klasse destroyere, er Redzikowo-stedet vært for en AN/SPY-1 radar, et VLS Mk41 vertikalt silosystem og SM-3 antiballistiske missiler. Denne triptykon, artikuleret af selve AEGIS-systemet, udgør hjertet af den amerikanske flådes antimissilskjold ombord på dens destroyere og krydsere, men også i flere andre allierede flåder, såsom Sydkorea eller Japan.

Dens betjening er relativt enkel, i det mindste fra et konceptuelt synspunkt. Den avancerede detektionskæde, der består af amerikanske satellitter, detekterer afgang af modstridende ballistiske missiler og transmitterer informationen til de forskellige allierede steder, der kan blive påvirket af missilernes bane.

aegis i land anti-missil site polen
NATO's Aegis Ashore anti-missilsted baseret i Redzikowo, det nordlige Polen, vil snart være operationelt, 8 år efter et første sted i Deveselu, Rumænien.

De pågældende skibe eller landsteder implementerer derefter deres egne detektionsmidler til at detektere målet/målene og eventuelt beregne en affyringsløsning. Når missilets bane er ballistisk, kan den fint beregnes. Når affyringsløsningen er blevet valideret, transmitteres den til et SM-3 missil, som transporterer, ud over atmosfæren, en kinetisk impactor, som vil ramme og ødelægge vektoren.

Som et supplement til THAAD-landsystemet har AEGIS-systemet, hvad enten det er om bord på destroyere eller krydsere, eller på land som i Rumænien, Hawaii og snart i Polen, vist sig at være meget effektivt under tests med succesfulde aflytninger mod forskellige typer mål og baner, herunder mod interkontinentale ballistiske missiler, dem som netop har den højeste apogee og høj hastighed.

SM-3-missilet i AEGIS-systemet er effektivt, men ikke mod alle ballistiske trusler

Faktisk kan vi med rimelighed være tilfredse med den kommende ibrugtagning af Redzikowo-antimissilstedet i Polen, især da spændingerne mellem NATO og Moskva fortsætter med at vokse. Men som i tilfældet med Arrow 3 anti-ballistiske system erhvervet af Tyskland, kan AEGIS Ashore-systemet meget vel vise sig at være ret ineffektivt mod russiske missiler, i det mindste i dens nuværende version.

Lad os som en præambel huske på, at indsættelsen af ​​det rumænske AEGIS Ashore-system i Deveselu i første omgang var blevet besluttet ikke at imødegå den russiske trussel, men ankomsten af ​​mellemdistance ballistiske missiler (MRBM) eller mellemdistance ballistiske missiler (MRBM) ), i Iran. På grund af deres større rækkevidde kunne disse iranske missiler faktisk nå visse NATO-lande.

Pil 3 Rafael
Det israelske Arrow 3 anti-ballistiske system blev designet til at opsnappe iranske MRBM'er og IRBM'er. Rusland har ikke sådanne missiler.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Défense anti-missile | Actualités Défense | Alliances militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler