Hvilke muligheder har den franske flåde for at styrke beskyttelsen af ​​sine skibe?

Det kan vi mene episoden af ​​fregatten Languedoc, og mediernes røre, som det allerede forårsager, vil være i stand til at overbevise generalstaben i den nationale flåde og forsvarsministeriet til at gennemgå deres kopier på dette område. Lad os være ærlige, de vil kun være i stand til at gøre dette, hvis yderligere midler, øremærket til denne type behov, blev afsat på den ene eller anden måde.

Men i dag er den franske forsvarsindustri i stand til at tilbyde flere muligheder, alle med deres egne fordele, for at styrke overlevelsesevnen for den franske flådes fregatter og mere generelt for dens store overfladeenheder.

Anden del af artiklen viet episoden af ​​angrebet på Languedoc-fregatten. Læs første del » Hvilke spørgsmål rejser angrebet på fregatten Languedoc? « 

Øg antallet af VLS-siloer – reserverede lokationer

Den første og mest oplagte løsning ville være at øge antallet af siloer om bord på fregatter. Faktisk repræsenterer de 32 siloer i Aquitaine- og Alsace-klasserne og de 16 siloer af Amiral Ronarc'h-klassen langt fra en øvre grænse for disse skibe. Beviset er, at de FDI-fregatter, som Grækenland har erhvervet, vil bære 32 siloer, og ikke 16 som de franske skibe, samt en CIWS Sea RAM på bagtaget.

FDI Grækenland
IDF erhvervet af Grækenland er bevæbnet med fire Sylver 50 systemer og en CIWS RAM på bagtaget, hvilket gør det muligt for dem at bære 32 ASTER 30 missiler, som de franske Alsace-klasse antiluftfartøjsfregatter, samt 21 RAM missiler. beskyttelse.

Forøgelse af antallet af siloer kan vise sig at være en effektiv løsning, især når reserverede steder er blevet tilvejebragt i denne henseende, såsom på Forbin-klasserne (2 Sylver 50 for 16 Aster-missiler) eller på Amiral Ronarc'h-klasserne (to Sylver 50 eller 70 for Aster 15/30 missiler eller MdCN).

Fransk doktrin var, at disse reserverede steder kunne bruges til at øge skibenes ildkraft, hvis begyndelsen på en krise skulle mærkes. Men på trods af et stort antal potentielt større kriser, der truer, blev der ikke truffet nogen beslutning på dette område under LPM-afstemningen 2024-2030 for et par måneder siden.

At øge antallet af VLS ombord på FREMM Aquitaine og Alsace vil på den anden side være en sværere øvelse, derfor lang, dyr og påtrængende. Faktisk har skibet ikke reserveret plads til dette, hvilket forudsætter, at eksisterende systemer flyttes inden tilføjelse af VLS. Et sådant redesign er komplekst, især da det kan ændre skibets centrering og derfor dets nautiske kvaliteter og/eller akustiske skøn, der er afgørende for anti-ubådskrigsførelse.

Naval Group og MBDA havde dog for nogle år siden i fællesskab undersøgt en lettere løsning, baseret på tilføjelsen af ​​VL MICA affyringsceller på siden af ​​flyhangaren. Mindre restriktive end VLS, lodrette affyringsceller tillader ikke modulær genindlæsning. På den anden side gjorde denne løsning det muligt til lavere omkostninger at tilføje 24 VL MICA til skibets arsenal.

Tilpas det indbyggede våben dynamisk til missionen

En anden, lettere løsning til at øge en fregats reaktionsevne til dens mission ville være at udstyre sine Sylver VLS-systemer med kabling og kontrolsystemer, hvilket gør det muligt at rumme forskellige typer missiler. Denne tilgang vedrører i dag kun Aquitaine-klassens fregatter, såsom Languedoc.

National Navy MdCN lastning på Aquitaine klasse fregat
Siloerne i SYLVER 70-systemet kan i øjeblikket kun rumme MdCN-krydsermissiler. Den franske flåde annoncerede i 2021, at den ville påbegynde indsættelsen af ​​delte kontrolsystemer, hvilket potentielt giver dem mulighed for at rumme Aster 30 jord-til-luft missiler.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS og SHORAD | Forsvarsanalyse | Israel-Hamas konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. »Den franske doktrin ønskede, at disse reserverede steder kunne bruges til at øge skibenes ildkraft, hvis begyndelsen på en krise skulle mærkes. »
    Udstyret skal stadig være tilgængeligt på hylderne, og implementeringen kræver ikke hundredvis af timers forundersøgelser og i sidste ende hundredvis af timers test!
    Underbevæbningen af ​​vores bygninger er overflødig! Den eneste virkelig tungt bevæbnede type, som jeg har kendt med hensyn til dens tonnage og dens dimensioner, er Aviso A69: 4 MM40 (i begyndelsen 4 MM38), 100 mmx1, 20 mmx2, 4 L5 torpedoer, LR/ASM 375 mm , SIMBAD, NIXIE, … alle for 100 m/1250 t! Nå, det er rigtigt, at missionerne i Biscayabugten i vintermånederne var barske, men i 80'erne... vi stillede os selv færre spørgsmål.
    Spørgsmålet er enkelt: kan vi (teknisk)? Ja Nej. Hvis ja, ønsker vi det? : Her er alle spørgsmålene. Hvis det er tilfældet, er det kun et spørgsmål om budgetmæssige valg, som ikke må begrænses til rammerne af hærenes budget, men nationen. Kort sagt, har vi viljen til at forsvare os selv? Selvfølgelig er der FNS, men siden formandskabet for VGE, som indrømmede i sine erindringer, at han aldrig ville have givet ordre om en atombrand, er jeg i tvivl om reaktionerne fra hans efterfølgere.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler