Berlin ville blokere for købet af 40 Eurofighters Typhoon af Tyrkiet

Forholdet mellem London og Berlin risikerer at blive surt igen efter episoden med tysk afslag vedrørende salg af 48 Eurofightere Typhoon til Saudi-Arabien. Ifølge udtalelser fra den tyrkiske forsvarsminister, Yasar Guler, blokerer de tyske myndigheder denne gang de forhandlinger, som Ankara har indledt med London og Madrid om salg af 40 europæiske kampfly.

Selvom det har det største luftvåben i NATO, uden for USA, med næsten 600 fly inklusive 290 kampfly, ældes den tyrkiske beholdning nu, med en jagerflåde bestående af 240 F -16 C/D til Block 52 standard, samt omkring halvtreds F-4E Phantom II'er.

Udfordringen med at modernisere de tyrkiske luftstyrker

Ankara mangler imidlertid muligheder for på kort sigt at reagere på denne udfordring, især handicappet af sin udelukkelse fra det amerikanske F-35-program efter anskaffelsen af ​​et russisk S-400 antiluftskyts batteri i 2019. efter sin militære intervention i Libyen, dengang den amerikanske kongres i det nordlige Syrien mod de kurdiske allierede i Vesten over for Islamisk Stat, tog en restriktiv retningslinje i forhold til eksport af våben til Tyrkiet, blokering af salget af F-16 blok 70 og opgrader kits til standard.

F-16 tyrkisk luftvåben
Med næsten 250 F-16 C/D'er er det tyrkiske luftvåben den største operatør af Lockheed-Martin enmotoret jagerfly efter USA.

Fra da af, og mens man afventer ankomsten af ​​det nationalt designede jagerfly, Kaan, fra TFX-programmet, er Ankara tvunget til at forsøge at finde alternative løsninger, for at sikre overgangen fra et operationelt synspunkt, mens Grækenland på sin side har erhvervet tre eskadriller af F-16V, en eskadron på Rafale og en fremtidig F-35A eskadrille.

Mulighederne er dog få for de tyrkiske luftvåben. I mangel af en aftale med USA er det umuligt at henvende sig til amerikanske producenter, men også til den sydkoreanske FA-50, den indiske Tejas eller den svenske Gripen, flyet er udstyret med F-turbojets -414 amerikanere. Muligheden for Rafale Fransk er også udelukket, da Paris har taget Athens sag op i flere år, mens forholdet til Ankara er anspændt, især på grund af de syriske og libyske kriser.

For en tid holdt Ankara muligheden for at vende sig mod Rusland og dets Su-35 og Su-57 eller endda mod Kina. Men hvis den amerikanske reaktion allerede havde været voldsom mod Ankara efter købet af et enkelt S-400 batteri, overstiger risikoen for Tyrkiet ved at vende sig mod disse lande langt dem, som præsident Erdogan ser ud til at være klar til at påtage sig i dag.

Faktisk, da London åbnede døren til Ankara, med hjælp fra Madrid, for anskaffelse af Eurofighter jagerfly Typhoon, for Ankara var det ikke kun en interessant mulighed, men frem for alt den eneste mulighed, der kunne implementeres hurtigt for delvist at modernisere sine luftstyrker og reagere på ankomsten af Rafale inden for det hellenske luftvåben.

Tysklands reserver til eksport af tyrkiske Eurofighters

Si London og Madrid har været meget proaktive med at støtte salget af 40 Typhoon i AnkaraNår man i forbifarten ignorerer de mange spændinger, som Tyrkiet har orkestreret i det østlige Middelhav i de senere år, især mod Cypern og Grækenland, er dette naturligvis ikke tilfældet for Berlin.

Euro Fighter typhoon samlebånd
Eurofighters samlebånd Typhoon i Storbritannien skal lukkes i 2028 på grund af manglende nye ordrer

Faktisk ifølge den tyrkiske forsvarsminister, Yasar Guler, vil forhandlingerne omkring dette program i dag blive blokeret af de tyske myndigheder, som det var tilfældet for et par uger siden, vedrørende ophævelsen af ​​muligheden for de 48. Typhoon for det saudiske luftvåben.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Exportations d'armes | Allemagne | Alliances militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler