Alle polske våbenkontrakter vil blive eksekveret, siger Donald Tusk

I sin første officielle tale som premierminister bekræftede Donald Tusk, at han ville opfylde alle polske våbenkontrakter underskrevet af den tidligere regering. Ved at gå frem på denne måde forpligter den nye centrum-venstre-regering sig til kontinuiteten af ​​sin forgænger med hensyn til forsvar og bekræfter Polens ambitioner og frygt i lyset af fremtidige sikkerhedsudfordringer.

Forud for det polske lovgivende valg i oktober 2023 havde det regerende parti, PiS, underskrevet flere meget ambitiøse kontrakter om modernisering af landets hære. For PiS var det lige så meget et spørgsmål om reagere på den voksende russiske trussel, end at gøre den polske forsvarsindsats til et stærkt valgargument.

Men i modsætning til, hvad der skete i Tyrkiet et par måneder tidligere, gav dette spil ikke pote for den afgående regering, der i oktober blev besejret af en pro-europæisk centrum-venstre koalition ledet af den tidligere premierminister, Donald Tusk (udtales 'Tousk' og nej 'Teusk', som " Putin » som staves Putin).

Faktisk, efter dette valgnederlag, der er opstået betydelig tvivl om fremtiden for våbenkontrakter underskrevet af PiS, især da deres finansiering vil kræve en betydelig stigning i den polske forsvarsindsats ud over 4 % af landets BNP. Donald Tusks holdning til emnet blev derfor ventet med utålmodighed og bekymring, især af de polske hære og industrifolk, med hvem disse kontrakter var blevet underskrevet.

Polske våbenkontrakter underskrevet af den tidligere regering vil blive eksekveret af det nye flertal

Ikke uden at overraske sit publikum, den nye polske premierminister har fjernet tvivlen fra sin første officielle tale. Ifølge D. Tusk vil alle kontrakter underskrevet af den tidligere regering inden for oprustning blive eksekveret.

polen Donald tusk valg 2023 Polen | Forsvarsnyheder | Militære alliancer
Donald Tusks sejr ved det polske lovgivende valg i 2023 rejste mange spørgsmål om fortsættelsen af ​​Warszawas militære indsats.

Det drejer sig om flere større kontrakter, såsom købet af Abrams M1A2 og K2 Black kampvogne. Panther, Borsuk infanteri kamp- og troppetransportkøretøjer, F-35A og FA-50 kampfly, AH-64 Apache helikoptere og endda fregatter fra Miecznick programmet.

På den anden side er der i øjeblikket ikke givet noget fast direktiv vedrørende de programmer, der i øjeblikket forhandles, og som ikke har været genstand for en endelig kontrakt. Vi tænker især på de omkring 600 K2PL'er, der skal produceres i Polen, eller de 500 polske HIMARS, hvis kontraktlige status forbliver uklar. Det er også uvist, om ambitionen om at gå fra et format på 4 til 6 mekaniserede infanteridivisioner forbliver aktuel.

En vicepremierminister med ansvar for sammenhængen i de polske hæres udstyr

Alle disse kontrakter, der i øjeblikket forhandles, vil blive overført til Władysław Kosiniak-Kamysz, den fremtidige vicepremierminister. Denne vil blandt andet være ansvarlig for sammenhængen mellem hærene og deres udstyr. Det skal i denne forbindelse bemærkes, at som det var tilfældet med Duda-regeringen, er stillingen som polsk vicepremierminister direkte forbundet med forsvarsspørgsmål.

4273190 mariusz blaszczak Polen | Forsvarsnyheder | Militære alliancer
Den nye polske vicepremierminister vil tage over efter Marius Błaszczak vedrørende opbygningen af ​​en sammenhængende og tilstrækkelig polsk væbnet styrke over for den russiske trussel.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Polen | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler