H145M helikopteren valgt af Tyskland, som vender siden om Tigeren

Den 13. december godkendte Forbundsdagens budgetkomité Bundeswehrs erhvervelse af op til 82 H145M multi-purpose helikoptere fra Airbus Helicopters, som en del af moderniseringen af ​​de tyske væbnede styrker. Disse fly, som vil udstyre hæren og Luftwaffe, vil være bevæbnet og udstyret, især til angrebs- og panserværnsmissioner, hvilket signalerer afslutningen, inden 2026, af Tiger-helikopteren over Rhinen.

I 2017, i den euforiske dynamik startet af Emmanuel Macron og Angela Merkel for at gøre det "fransk-tyske par" til søjlen i 'Forsvars Europa', lancerede Paris og Berlin i fællesskab flere fælles militærprogrammer. Udover FCAS og MGCS, som fortsætter den dag i dag, trods åbenlyse vanskeligheder, blev adskillige andre store programmer lanceret, men de mødte en mere katastrofal skæbne.

Bundeswehrs hurtige uinteresse i Tiger III-standarden

Et af disse programmer var Tiger III, og dets næste generation af MAST-F anti-tank missil. Hvis Berlin hurtigt frigjorde sig fra sidstnævnte til fordel for EuroSpike co-produceret med Israel, forblev tysk deltagelse i Tiger III usikker i lang tid.

Tiger HADDE
Tyskland skulle oprindeligt deltage i Tiger III-programmet, men mistede interessen i 2019 uden officielt at annoncere sin tilbagetrækning.

Som sædvanligt meddelte de tyske myndigheder ikke, at de trak sig ud af programmet. Tværtimod lod de programmet rådne, indtil Frankrig og Spanien, presset på tid, besluttede at udvikle en mindre ambitiøs version af Tigeren, kaldet Tiger II+.

Samtidig forpligtede Berlin sig tilJeg rykker tættere på Washington for at anskaffe AH-64E Gardian kamphelikoptere, anses for at være mere effektiv og frem for alt ikke underlagt de mange vedligeholdelses- og tilgængelighedsproblemer, som Tiger-brugere støder på.

Bemærk, at franskmændene og spanierne på deres side forpligtede sig til at omorganisere vedligeholdelsen af ​​flyet i operationel stand, hvilket hurtigt opnåede meget betydelige fremskridt med hensyn til tilgængeligheden af ​​kamphelikopteren.

Men da forhandlingen af ​​AH-64E er lige så kompleks, som flyet er dyrt, pressede Bundeswehr det tyske forsvarsministerium til at give sig selv en ventende løsning, i dette tilfælde anskaffelsen af ​​en flådehelikoptere specielt udstyret til kampmissioner, og bevæbnet. Det var dengang et spørgsmål om at henvende sig til et umiddelbart tilgængeligt apparat, relativt økonomisk og så vidt muligt fremstillet i Tyskland.

H145M fra Airbus Helicopters, et logisk valg for de tyske hære som en midlertidig løsning

Valget af H145M-helikopteren var et næsten naturligt valg for Bundeswehr. Flyet er alsidigt, og kan både erstatte Hærens Tigre og forstærke H145'erne, der allerede er i tjeneste med Luftwaffe til specialstyrker og medicinske evakueringsmissioner.

H145M Airbus Helikopter
H145M repræsenterer en valgfri løsning for Bundeswehr for at sikre den midlertidige indtil anskaffelsen af ​​en ny kamphelikopter ... eller ej ...

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 kamphelikoptere | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler