Ungarn finansierer udviklingen af ​​KF51-tanken Panther fra Rheinmetall, men uden at købe det...

Den tyske industrikoncern Rheinmetall har netop annonceret underskrivelsen af ​​en aftale med Ungarn om at lede KF51-tanken Panther fra demonstratorstatus til industriel produktion. De 288 millioner euro, der vil blive brugt af det ungarske statsindustriholdingselskab N7 i dette eventyr, vil dybt forandre den tyske industrimands program, og det samme vil dens potentielle ambitioner, især i Europa.

Når det kommer til kontrakter om forsvarsmateriel, er det mest klassiske tilfælde for lande med en forsvarsindustri at henvende sig til deres egne producenter for at indgå en kontrakt. Når udstyret ikke er inden for dets industrielle eller teknologiske rækkevidde, er det almindeligt, at et land henvender sig til en af ​​sine partnere eller allierede for at erhverve det, eller muligvis producere det på stedet, med visse teknologioverførsler.

Nogle gange deltager lande i et forsknings- og teknologisk udviklingsprogram uden at have til hensigt at erhverve udstyret, blot for at fremme deres egne færdigheder (tilfældet NEURON). I endnu sjældnere tilfælde kan et land beslutte at henvende sig til en udenlandsk producent for at udvikle sit eget udstyr og udruste sine hære.

Hvad der imidlertid er meget usædvanligt, er, at et land henvender sig til en udenlandsk industrimand for at finansiere udviklingen af ​​udstyr, som det ikke har planer om at erhverve, eller i det mindste uden at have givet en meddelelse herom. Det er dog netop, hvad Ungarn og det tyske Rheinmetall netop har gjort, angående den nye KF51 kampvogn. Panther.

KF51 tankens rejse Panther fra Rheinmetall, fra Eurosatory 2022 til i dag

Præsenteret for første gang på Eurosatory 2022-udstillingen Panther havde virkningen af ​​en bombe. Ifølge dens designer, Rheinmetall, var tanken, der blev præsenteret dengang, funktionel og kunne endda opfylde funktionen som en prototype, det var så gennemført. Overfor det så den nye EMBT præsenteret af KNDS naturligt bleg ud, mere som en model end en teknologisk demonstrator på det tidspunkt.

KNDS EMBT
Præsenteret i fællesskab på KF51 Panther under Eurosatory 2022-udstillingen virkede KNDS EMBT meget mindre teknologisk og konceptuelt gennemført

Den officielle præsentation af KF51 blev ledsaget af en intens mediekommunikationskampagne og kraftfuld politisk lobbyisme over for Forbundsdagen. Rheinmetalls mål, som dets administrerende direktør Armin Papperger senere indrømmede, var at afspore det fransk-tyske MGCS-program (som ikke havde brug for det på det tidspunkt), for at gribe det saftige marked for at erstatte Leopard 2A4 og A5 i og uden for Europa.

Desværre for Rheinmetall udviklede tingene sig ikke præcis, som de skulle have. Først og fremmest, Bundeswehr meddelte, at den ville bestille Leopard 2A7, og ikke Panther, for at erstatte Leopard 2A6 sendt til Ukraine. Det sidste slag er kommet i april 2023, hvor KNDS præsenterede sit nye Leopard 2A8, en udvikling af Leopard 2A7HU solgt til Ungarn fire år siden, og at det straks blev bestilt af Bundeswehr i stedet for de oprindeligt planlagte A7'er.

Fra da af var alt en række skuffelser og desillusioner for Rheinmetall, mens Norge, Tjekkiet et Italien fulgte i Bundeswehrs fodspor for at erhverve A8, at det polske og rumænske marked ser ud til at være bestemt til den sydkoreanske K2 og den amerikanske Abrams, og at selv EMBT ser ud til at genvinde farve, da Frankrig officielt foreslår Egypten.

Ungarn vil finansiere den teknologiske modning af Pantheruden at forpligte sig til at bestille det

Faktisk befandt Rheinmetall sig, indtil da, tæt på en blindgyde, ude af stand til at fortsætte med at udvikle sine egne midler. Panther, for at gøre det til en rigtig kampvogn, uden begyndelsen på en eksportordre. Dette er især tilfældet efter semi-fejlen af ​​KF-41 Lynx, som også hævdede at være revolutionerende, da den blev udgivet for et par år siden, men som indtil videre kun er bestilt af Budapest, efter at være blevet slået i flere konkurrencer af det svenske CV90 og det sydkoreanske AS21.

CV90 VCI
Slovakiet og Tjekkiet foretrak den svenske CV90 Mk4 frem for KF41 Panther fra Rheinmetall.

Frelse for Panther kommer, ser det ud til, endnu en gang fra Ungarn. Faktisk Rheinmetall har netop annonceret underskrivelsen af ​​en kontrakt på €288 mio. med Budapest, for at fortsætte tankens teknologiske modning gennem et joint venture grundlagt med det statslige industrielle holdingselskab N7.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Tyskland | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler