Gennemfører Ukraine en Maskirovka for at presse Rusland på offensiven i 2024?

Har en maskirovka, eller desinformationsstrategi, været på arbejde i de seneste uger omkring konflikten i Ukraine? Vi kan med rimelighed stille spørgsmålet, idet vi bemærker den radikale ændring i tonen i ukrainsk og allierede kommunikation, angående det militære potentiale i Kievs hære.

Samtidig fremstår Kreml, ligesom dets leder, Vladimir Putin, mere selvsikker, end den har været siden den 25. februar 2022, med hensyn til de russiske hæres succes med at nå "de strategiske mål for den særlige militæroperation".

En omhyggelig analyse af situationen kunne dog tyde på et helt andet scenarie, med et Ukraine, der ville forsøge at presse Rusland ind i en afgørende og større offensiv og forsøge at reproducere situationen i marts 2022, for at genoprette den strategiske balance og muligvis tilskynde Moskva til at forhandle på gunstige grundlag.

En ophobning af alarmerende afsløringer om de ukrainske hæres modstand

Det er rigtigt, at de seneste ugers flod af åbenbaringer vedrørende Ukrainsk militærpotentiale nutid og fremtid, giver anledning til bekymring. Mellem mangel på ammunition hvilket ville få det ukrainske artilleri til at affyre meget færre granater end deres modstandere, den kaos, som de russiske Lancet-droner ville skabe i forlovelseszonen, udmattede ukrainske enheder, og manglen på frivillige til at genopbygge reserverne, kunne billedet - næppe være mørkere for Kiev.

Cæsar i Ukraine
Ukraine ville alvorligt mangle ammunition, især artilleriammunition, for at modstå en sandsynlig fremtidig russisk offensiv.

Alligevel er det! For samtidig hævder amerikanere og europæere, at de ikke er i stand til yderligere at hjælpe de ukrainske hære, at lagre af omsættelige våben er tørret op, og at vestlig industri ikke er i stand til at levere granater, artilleri og præcisionsammunition til Kiev i det nødvendige tempo. .

I de seneste uger har de ukrainske styrker således ikke udført disse spektakulære operationer i dybden af ​​det russiske system, som de indtil nu havde vænnet os til ved at angribe Kerch-broen, flådebasen i Sevastopol eller luftbaser og kommandocentre. i Rusland og Donbass.

Faktisk har der i flere dage været en håndgribelig følelse af bekymring over et muligt forestående sammenbrud af det ukrainske forsvar, hvis Rusland skulle gå i offensiven ved at mobilisere de reserver, som det var i stand til at regenerere ved hjælp af en remobiliseret forsvarsindustri og et land, der har valgt en rigtig krigsøkonomi.

Rusland og Kreml i fuld tillid i flere uger

Budskabet ser ud til at være kommet perfekt igennem i Moskva. For at blive overbevist om dette, skal du bare lytte til Vladimir Putin om emnet de seneste dage. Langt fra den alvorlige tone, der har været hans siden april 2022 og fiaskoen i den indledende offensiv, virker han venlig, selvsikker og hurtig til at bekræfte sin tillid til de russiske hære og til den forestående opnåelse af de mål, han selv havde sat sig. ud til den særlige militære operation, nemlig afnazificeringen af ​​landet, neutraliseringen af ​​dets hære og dets finlandisering.

Russisk sårede evakuering Ukraine
På trods af den russiske hærs meget betydelige tab, forbliver den russiske offentlige mening føjelig og under kontrol af Kreml og dets propaganda.

Objektivt set har Kreml grund til at smile igen. Indsatsen, der er produceret siden sommeren 2022, har faktisk gjort det muligt betydeligt remobilisere den russiske forsvarsindustrielle base, som nu fremstiller flere pansrede køretøjer, fly og ammunition, end der blev tabt eller forbrugt i Ukraine.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO metaforsvar 114 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

5 Kommentarer

 1. Hej,
  Denne artikel er meget interessant og står i kontrast til den tone, vi er vant til på det seneste. Jeg synes dog, det er en skam, at du ikke tager højde for de amerikanske valg, som du har dækket godt i artikler om emnet. Selv hvis russiske offensive tab under en potentiel fremtid favoriserer ukrainerne med et forhold på 1 til 5, har landet råd til det? Hvis Zelenskij, som med Bakhmut, griber ind i militære anliggender for at kræve voldsomt forsvar af terrænet, kan det få katastrofale følger.
  Sammenfattende er jeg ikke sikker på, at ukrainerne har meget at vinde ved en sådan maskirovka, især med hensyn til spørgsmålet om at opretholde vestlig støtte.
  hjerteligt

  • Fra mit synspunkt har de to fag ikke samme tidsmæssighed. Det amerikanske valg er i november 2024 og træder i kraft i januar 2025. Den russiske offensiv ville finde sted mellem januar og marts 2024, netop for at drage fordel af ukrainernes opfattede svaghed, men også for at reagere på valgfristen. Russisk i marts . Det er derfor, at det amerikanske valg, selvom det er vigtigt, ikke vises her.

 2. Hej,

  Især da amerikanske institutioner er virkelig specielle og begrænser præsidenten enormt.

  Så virkelig ikke sikker på, at de virkelig påvirker resten af ​​amerikanske operationer. Uden at glemme, at amerikanerne er pragmatiske, og givet de penge, som genstart af fabrikkerne genererer for dem, er de ikke klar til at stoppe (demokort eller ej).

  Et sidste mere end tvivlsomt punkt om det ellers fremragende emne, mange bekræftende kilder relaterer ikke til den ekstreme positivisme, som du demonstrerer om emnet den russiske krigsøkonomi. Mange tanke registreret i produktion er kun renoveringer af meget gamle (militær effekt demonstreret givet deres lave modstand på amerikanske 30 mm) uden opgradering.

  Et sidste punkt, der er essentielt for mig, og når du kommer fra flådeflyvning, er du temmelig bekymret :), er det luftstøtte, som i øjeblikket er ikke-eksisterende for Ukraine, som vil drage fordel af en stor acceleration.
  Og uden luftstøtte ser vi, at det er virkelig kompliceret at føre en krig. Forestil dig den franske hær uden Mirage 2000 og rafales i Afrika. Vi ville have haft en helvedes død.

  • Med hensyn til russiske kampvogne er det meget interessant at bemærke, at antallet af T-72B3 kampvogne, T-80BV i obr.2022 version, og T-90M kampvogne, rapporteret som ødelagte månedligt, er faldet betydeligt siden september oktober i forhold til maj-august. Vi kan naturligvis mene, at det er et produktionsproblem. Men fra mit synspunkt, og i forhold til det, der står, er det frem for alt knyttet til genopbygningen af ​​et russisk manøvrekorps. Man skal huske på, at OSINT kun ser, hvad der er "open source", og at analyserne ofte er skæve efter, hvad man vil sige. Således kan vi også argumentere for, at moderne kampvogne med en længere skyderækkevidde, de er mindre følsomme over for fjendens ødelæggelse end ældre kampvogne, som derfor ville lide flere tab. Frem for alt, at de bliver ødelagt tættere på indsatslinjen, bliver deres ødelæggelse lettere dokumenteret... Jeg siger ikke, at det er det. Jeg siger bare håb på det bedste, men foregribe det værste. Og fra mit synspunkt er der i dag ikke noget at være optimistisk med hensyn til russisk industriindsats.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler