Kan det nye franske Hard Kill Diamond-system løse den amerikanske hærs problemer?

Diamant-hard kill-systemet, der for nylig dukkede op fra skyggerne, skulle gøre det muligt at beskytte franske pansrede køretøjer fra 2026, især VBMR Griffon og Serval og EBRC Jaguar of the Scorpion-boble fra hæren. På samme tid, trods adskillige testkampagner, har den amerikanske hær ikke været i stand til at finde en Hard Kill APS til beskyttelse af sine 8x8 Stryker pansrede køretøjer, idet Trophy, Iron Fist og Strikeshield anses for at være for tunge og dyre. . Der er her en åbenlys konvergens mellem de to hæres behov, som Diamanten kan reagere på.

For et par dage siden diskuterede vi den annoncerede ankomst af nyt Hard kill Diamond beskyttelsessystem, som i øjeblikket udvikles og integreres ombord på Scorpions VBMR Griffon og EBRC Jaguar pansrede køretøjer. Hvis alt går som planlagt, kan de første systemer af denne type finde sted inden for Thales' Prometeus aktive beskyttelsessystem, fra 2026, ombord på disse pansrede køretøjer, for derefter at blive porteret til andre platforme, såsom VBCI , Leclerc og VBMR -L Serval.

diamant hårdt dræbersystem på griffin
Kan det nye franske Hard Kill Diamond-system løse den amerikanske hærs problemer? 4

Som nævnt i denne artikel vil ankomsten af ​​Diamant-systemet repræsentere en enorm operationel merværdi for franske mekaniserede infanterienheder, som vil se kampoverlevelsesevnen for deres pansrede køretøjer stige betydeligt, især i et højt eller meget højt miljø. er kendt for at være særligt rig på raketter, missiler og anden lurende panserværnsammunition.

Men Diamanten vil også udgøre et særligt attraktivt flagskibsprodukt for den franske landforsvarsindustri, hvad enten det skal promovere Scorpion-boblens pansrede køretøjer på den internationale scene, men også for at beskytte pansrede køretøjer fra andre væbnede styrker. . Diamanten lover faktisk at have disse to kvaliteter, som ofte har gjort franske våbensystemer succesrige tidligere på den internationale scene, nemlig at være økonomiske og frem for alt at være lette.

Lad os sige det med det samme, oplysninger om diamantens pris og masse er i øjeblikket fortrolige. Systemets brugskontekst på den ene side og de specifikationer, som det skal opfylde på den anden side, giver os imidlertid mulighed for at få en idé om disse to aspekter, hvis ikke i absolut værdi, i det mindste i relativ værdi i forhold til konkurrenterne.

Trophy, Iron Fist og Strikeshield: Hard Kill APS på markedet er designet til relativt tunge pansrede køretøjer

Der er allerede adskillige APS (Active Protection System) Hard Kill-systemer i verden, nogle har endda allerede demonstreret deres kampeffektivitet, såsom det israelske Rafael Trophy, som beskytter Merkava-tankene fra den israelske hær, og som er blevet valgt til at beskytte mellemgenerationstankene, som er de Leopard 2A8/X, fra Abrams M1E3 og Challenger 3. Iron Fist, fra det israelske IMI, blev udvalgt af den amerikanske hær til beskyttelse af nogle af dens M2 Bradleys.

Leopard 2A7 med Trophy system
Kan det nye franske Hard Kill Diamond-system løse den amerikanske hærs problemer? 5

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Protection Hard-Kill / Soft-Kill | Actualités Défense | Chars légers et blindés de reconnaissance

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler