Modellen for den polske forsvarsindustri begynder at krakelere

Den polske forsvarsindustri er bestemt en af ​​de hurtigst udviklende industrier i Europa i dag, takket være de talrige udstyrskontrakter, der er underskrevet eller skal underskrives af landets myndigheder. Men som vist af de seneste skuffelser fra PZL Mielec-fabrikken, som samler S70 Black Hawk-helikoptere til Sikorsky, kan denne model, som den polske ambition er bygget på, meget vel være strukturelt ustabil.

For et par dage siden meddelte den nye polske premierminister, Donald Tusk, at alle de forpligtelser og kontrakter, der blev underskrevet af det tidligere mandat, hvad angår forsvarsmateriel, ville blive respekteret.

Hvis denne meddelelse demonstrerer den polske nations forpligtelse til at sikre sin egen sikkerhed over for den russiske trussel, samt at indtage en central position i NATO's forsvarssystem, forpligter den også den nye regering til det, vi ved, hvordan man repræsenterer en budgetmæssig og industriel ligning, der vil være meget vanskelig at balancere.

Lokal produktion støttet for at opfylde de polske hæres ambitioner

For delvist at amortisere de enorme omkostninger til anskaffelse af kampfly, fregatter og ubåde, samt den mest formidable mekaniserede landstyrke i Europa, havde den tidligere Duda-regering udformet en dristig plan, der var afhængig af både statsgælden og udviklingen. af en magtfuld forsvarsindustri, for at absorbere omkostningerne.

Polsk forsvarsindustri K239 Chunmoo
Montering af KRM K239 Chunmoo af den polske forsvarsindustri begyndte i maj 2023

Faktisk er de fleste af de kontrakter, Warszawa har forhandlet i de senere år, baseret på en betydelig lokal produktionskomponent med teknologioverførsel og kommercielt samarbejde på det europæiske marked.

Sådan vil K2PL-kampvognene, Krab-selvkørende kanoner og endda polske fregatter alle blive samlet på stedet, med konsekvensen af ​​at skabe et stort industrianlæg, der giver job og dermed skatteindtægter til Warszawa.

En strukturelt ustabil model for den polske forsvarsindustri

Men som vi diskuterede i en tidligere artikel fra juni, lider den polske model af en åbenlys svaghed, der på mellemlang sigt udsætter den for meget høje risici.

For at reagere på den hastigt voksende russiske trussel og for at erstatte udstyr, der er arvet fra sovjettiden, har Warszawa faktisk besluttet at forny og udvide alt sit udstyr over en særlig kort periode, fra omkring 15 år.

Udskiftningen af ​​dette udstyr bør dog først finde sted, når dets driftslevetid er nået, dvs. over 30 år, hvis vi baserer os på de seneste årtiers teknologiske tempo.

Vi forstår derfor, at overlevelsen af ​​infrastruktur og industrielle færdigheder vil være meget vanskelig for Warszawa at sikre, efter udløbet af produktionskontrakter for deres hære, medmindre det bliver en stor aktør på eksportmarkedet.

Leopard 2 Krauss Maffei Wegmann fabrik
Det vil være vanskeligt for polske producenter at etablere sig i Europa sammenlignet med veletablerede producenter, såsom det tyske KMW med sine Leopard 2.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristof BITD | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærhelikoptere

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler