Byggeriet af to japanske AEGIS ASEV super-destroyere begynder i 2024

Det japanske forsvarsministerium meddelte, at det havde fået 373 milliarder yen til at påbegynde konstruktionen af ​​de to AEGIS ASEV superdestroyere beregnet til at erstatte AEGIS Ashore-systemet aflyst i 2021, som en del af budgettet for 2024. Disse 12 tons tungt bevæbnede skibe vil have til opgave at beskytte den japanske øgruppe mod nordkoreanske og kinesiske ballistiske missiler og krydsermissiler, men også at udføre, om nødvendigt, forebyggende eller gengældelsesangreb mod dets mulige aggressorer.

Mellem Kina og Nordkorea er Japan potentielt mål for flere hundrede mellemdistance (MRBM) og mellemdistance ballistiske missiler (IRBM), som hver kan være bevæbnet med et nukleart sprænghoved.

Til denne allerede mere end væsentlige trussel føjes mere end tusind krydsermissiler, ombord på destroyere og ubåde fra den kinesiske flåde, samt nye hypersoniske våben såsom DF-17 bevæbnet med et svævefly, der er i stand til at manøvrere med hastigheder, der overstiger mach 5.

Japans dobbelte defensive gardin står over for truslen fra kinesiske og nordkoreanske ballistiske missiler

For at imødegå disse trusler havde Tokyo regnet med skabelsen af ​​et dobbelt anti-missil defensivt gardin, bestående på den ene side af de otte AEGIS destroyere af Kongo-, Atago- og Maya-klasserne, samt en AEGIS Ashore-enhed, lignende til det, der beskytter Hawaii-øerne i dag. Udstyret med SPY-1 radarer og SM-3 og SM-6 missiler skulle disse to på hinanden følgende gardiner være i stand til at beskytte den civile og militære infrastruktur i den japanske øgruppe, over for forebyggende kinesiske eller nordkoreanske angreb.

ødelægger AEGIS Maya
Den japanske flåde driver otte AEGIS destroyere: fire Kongo-klasser, to Atago-klasser og to Maya-klasser, vist her.

Dette var dog uden at tage højde for landets betydelige befolkningstæthed. Faktisk var lokale beboere tæt på det sted, hvor AEGIS Ashore-systemet skulle installeres, imod denne konstruktion, da de frygtede både nedfaldet af affald i tilfælde af en vellykket aflytning, såvel som visheden om at være et højere prioritet mål. potentiel modstander, hvis det er relevant.

Uanset hvad, annoncerede Tokyo i 2021 annulleringen af ​​dette program og lanceringen af ​​et erstatningsprogram med udviklingen af ​​to nye AEGIS destroyere, specielt designet til anti-ballistisk og anti-missil beskyttelse af øgruppen. .

Den japanske flådes AEGIS ASEV superdestroyer-program

Disse to skibe, der er navngivet ASEV for Aegis System Equipped Vesse, vil ikke tilrane sig betegnelsen som superdestroyer eller arsenalskib. 20 meter længere end Mayaerne, med en længde på 190 meter, bliver de også 20 % bredere, med en fjernlys på 25 meter i forhold til 21 meter. Faktisk vil de to skibe være meget mere imponerende end de japanske eller amerikanske Aegis-destroyere med en tonnage på 12 tons, næsten halvt så tunge som de 000 tons Maya.

Frem for alt vil ASEV'erne være meget godt bevæbnet med 128 vertikale siloer til at rumme anti-ballistiske og anti-missil SM-3 og SM-6 missiler, men også Tomahawk krydsermissiler. Lad os faktisk erindre, at de japanske myndigheder ændrede forfatningen for at tillade brug af krydsermissiler mod et modsatrettede territorium, herunder under forebyggende angreb, hvilket indtil nu blev anset for at være i modstrid med den udelukkende defensive holdning, som var pålagt styrkerne. selvforsvarsstyrker.

SM-3 missil
Det anti-ballistiske missil SM-3 kan opsnappe mål i ballistisk flyvning i en højde fra 80 til mere end 150 km. På den anden side er den ude af stand til at opsnappe vektorer, der udvikler sig lavere eller ikke følger en klassisk ballistisk bane.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Anti-missilforsvar | Forsvarsnyheder | Militære flådekonstruktioner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler